Đaci iz Ugljevika i Laktaša učili pravila bezbjednog učešća u saobraćaju i nagrađeni poklonima

Datum:

Share post:

Predstavnici Auto-moto društva (AMD) „Ugljevik“ i Policijske stanice Ugljevik u ponedeljak (11. septembar 2023.) su obišli osnovne škole „Filip Višnjić“ u Donjoj Trnovi i „Vuk Karadžić“ u Donjem Zabrđu, kao i područnu školu u Glinjama u opštini Ugljevik u okviru republičke preventivne kampanje „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas!“.

Tom prilikom je vođa saobraćajnog sektora Policijske stanice Ugljevik Rado Jović održao predavanje za najmlađe osnovce pravilima ponašanja u saobraćaju, poslije čega su im uručeni prigodni pokloni – rančevi, svjetlo-odbojne trakice, rasporedi časova i drugi saobraćajno-obrazovni materijali.

Ista aktivnost sprovedena je tri dana ranije (petak, 8. septembar) u Laktašima, gdje su radnici AMD „Laktaši“ i Policijske stanice Laktaši održali predavanja za učenike prvih, drugih i trećih razreda iz ove lokalne zajednice, poslije kojih su im podijeljeni pokloni.

Preventivnu kampanju „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas!“ tradicionalno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske (RS), Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, Auto-moto savez (AMS) RS sa svojih 48 AMD i lokalne zajednice.

Podršku realizaciji ove preventivne aktivnosti nesebično je dala društveno odgovorna kompanija „Optima grupa“, koja je za đake prvake pripremila prigodne poklone.

Kampanjom „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“ želi se unaprijediti znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju putem obrazovno-preventivnih materijala, radio i televizijskih spotova.

Roditelji kao najmotivisaniji treba da prenesu djeci elementarno znanje neophodno za njihovo pravilno i bezbjedno učešće u saobraćaju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ams-rs.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zadrugar iz Crnjelova u sudijskoj nadoknadi do boda na Sokocu

Fudbaleri Glasinca i Zadrugara podijelili su po bod u zaostaloj utakmici 4. kola Druge lige Republike Srpske grupa...

BEZBIJEDNOST PODIGNUTA NA VIŠI NIVO Bijeljinske đake čuva 16 policajaca, motre i školu i ulicu

Od početka nove školske godine na području koje pokriva Policijska uprava /PU/ Bijeljina raspoređeno je 16 školskih policajaca...

BRNABIĆ: Ulaganja Srbije u Srpsku biće još veća

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je Srbija od 2014. godine u projekte u Republici Srpskoj...

„Dani Srpske u Srbiji“: „Samo jedinstvom možemo sačuvati identitet, jezik i pismo“

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" počela je večeras u Beogradu. Svečanost u Narodnom pozorištu počela je intoniranjem himni...