Derventski vatrogasci u novom domu nakon više od 70 godina

Datum:

Share post:

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica grada Derventa nakon više od 70 godina preseljava se u novi vatrogasni dom, čiju je izgradnju i opremu omogućila lokalna uprava, a gradnja je trajala tri godine, potvrdio je za “Nezavisne novine” Slaven Pijetlović, starješina derventskih vatrogasaca.

“Ubrzan privredni razvoj i urbanizacija grada Derventa, koja ima pozitivne efekte za društvenu zajednicu, povlači za sobom i povećanu opasnost od požara, koja  postavlja nove zahtjeve pred Teritorijalnu vatrogasno-spasilačku jedinicu grada Derventa u smislu njenog proširenja. Stari vatrogasni dom koji je koristila Vatrogasno-spasilačka jedinica nije mogao da ispuni te zahtjeve, jer je sagrađen  1950. godine po tadašnjim standardima”, kazao je Pijetlović, koji se ovim poslom bavi duže od 20 godina, a od 2013. godine je starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Derventa.

Prema njegovim riječima, stvorila se potreba za izgradnjom novog, savremenog doma, a zahvaljujući političkoj i finansijskoj stabilnosti lokalne zajednice, gradonačelnik Dervente Milorad Simić predložio je Skupštini grada da se ide u izgradnju novog, savremenog vatrogasnog doma.

“Odluka je usvojena i izgrađen je novi, savremeni vatrogasni dom od 1.150 metara kvadratnih, bruto površine. Nalazi se na samoj granici poslovne i stambene zone i stvara sve preduslove za brzo i efikasno djelovanje. Novi vatrogasni dom finansiran je iz budžeta grada Derventa, a njegova izgradnja trajala je tri godine”, kaže Pijetlović.

Ističe da je ovo jako značajno za sve građane Dervente, ali i za vatrogasce, koji broje 120 godina tradicije rada i djelovanja u gradu na Ukrini.

“Osim što će obezbijediti bolje uslove za rad vatrogascima spasiocima, stvoriće i preduslove za veći nivo zaštite stanovništva i privrednika od raznih opasnosti. Potpuno opremanje vatrogasno-spasilačkog doma može se očekivati početkom februara, kad je i rok za isporuku opreme, kao i svečani dio otvaranja  objekta”, kazao je Pijetlović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PET MAGAZIN: Iskazivanje ljubavi prema mački naziva se ailurofilija

Ljubitelji mačaka nazivaju se ailurofilima. Ako imate mace u svom domu, one čine važan deo vašeg života i...

Microsoft Photos dobija AI podršku

Microsoft je najavio generativnu gumicu za brisanje slika sa vještačkom inteligencijom, koja vam omogućava lak način uklanjanja neželjenih...

AGRO SAVJET: Povrće koje raste brzo i idealno je za sadnju u rano proljeće

Početak proljeća je prijelazno razdoblje za vrtlare, vrijeme je sve toplije, no večeri i jutra su ipak još...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 3,00 KM PAPRIKA...