DARKO MLADIĆ: Borimo se za generalov život

Datum:

Share post:

 Zabrinuti smo za generala Mladića jer se nismo čuli protekla dva dana, verovatno nije mogao, a to znači da je još lošije nego što je bio. Borimo se za Ratka i gledamo kako da mu spasimo život i samo smo na to fokusirani.

Rekao je to danas za “Glas Srpske” sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić. Nakon informacije da se generalovo zdravstveno stanje pogoršalo, te da je do četvrtka prošle sedmice liječen u civilnoj, a poslije prebačen u zatvorsku bolnicu tribunala, bošnjačka udruženja koja okupljaju potomke žrtava rata pisala su predsjednici Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Gati Santana da ne dozvoli da general bude pušten na liječenje.

Darko Mladić je rekao da to uopšte ne želi da komentariše, niti da bude dio tog, kako je kazao, medijskog spektakla.

– Niko još nije tražio puštanje na lečenje, ne postoji takav vid zahteva u ovom trenutku – kazao je  Darko Mladić.

TESTNA REKLAMA

On je dodao da od tamošnjih ljekara ne dobijaju precizne informacije o liječenju generala i da je to veliki problem.

– Rezultati koje smo dobili nisu kompletni, nemamo slike pluća, već samo opise, tako da ćemo morati sa doktorima da se dopisujemo da nam obezbede kompletnu dokumentaciju kako bi naši lekari mogli da se upoznaju sa pravim stanjem i da mogu da odu tamo – kazao je Darko Mladić.

Advokat generala Mladića Branko Lukić rekao je “Glasu” da ga nimalo ne čudi pismo koje su bošnjačka udruženja uputila Hagu.

– Društvo u BiH je podeljeno. Za stanovnike Republike Srpske, Srbe u BiH general je heroj, za muslimane on je zločinac i tu nikada nikakvih pomaka neće biti. Očekivan je njihov stav i nimalo iznenađujući. Da su se oglasili Srbi, svi bi bili za to da generala puste kući da se leči. On ne može više da bude sam u ćeliji, potrebna mu je tuđa nega i pomoć. Šta će biti, videćemo – rekao je Lukić, dodavši da preduzimaju korake o kojima za sada ne može da govori.

Podsjetio je da su godinama upozoravali na to da general, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, tamo nema adekvatnu medicinsku pomoć.

– Kao i do sada, možemo samo da molimo i tražimo. Uvek je problem sa dobijanjem informacija o njegovom lečenju, jer oni to kriju. Krili su i kada je imao moždani udar – kazao je Lukić, naglasivši da je sve ovo neprestana borba za generalovo zdravlje.

Nakon što se generalovo zdravstveno stanje proteklih dana pogoršalo, njegov sin Darko rekao je da se general inače nikada nije žalio i da je sada prvi put priznao da mu je teško, žalio se na jake bolove i veliku slabost.

Posjeta

Branko Lukić je rekao i da je planirano da generalova supruga ovih dana putuje u Hag.

– Ne znam tačno kada, ali znam da bi trebalo da ide. Da li će moći da ga poseti, ne znamo. Nadamo se da će se naći neki način – kazao je Lukić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih...

Sastanak Izvršnog odbora RSS: Dokazali smo snagu, nastavljamo još jače

Republička stranka Srpske /RSS/ održala je večeras u Bijeljini sastanak proširenog Izvršnog odbora na kojem su analizirani rezultati...

“DESNA RUKA” Dodik o isključenju Igora Radojičića iz SNSD

NEKADAŠNJA “DESNA RUKA” Dodik otkrio šta misli o isključenju Igora Radojičića iz SNSD Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je...

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, komentarisao je za Klix.ba izborne rezultate i poručio da je...