Izložbom fotografija iz grada Teherana, iranske kaligrafije i minijature, u Bijeljini je večeras svečano otvorena manifestacija „Dani kulture Irana“, a šef Misije Ambasade Islamske Republike Iran u BiH Mašalah Šakeri rekao je novinarima da je zahvalan na iskrenoj dobrodošlici koju su njemu i kolegama pružili gradonačelnik Ljubiša Petrović i građani Bijeljine.

– Drago mi je što sam u ovom lijepom gradu drugi put u nekoliko godina. Iran je poznat po svojoj velikoj umjetnosti i ovom izložbom smo, nadam se, odškrinuli vrata građanima Bijeljine  ka njenom upoznavanju. „Dani kulture Irana“ su pokazatelj želje obje zemlje ka nastavku održavanja dobrih odnosa – naveo je Šakeri.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radislav Ostojić istakao je da su predstavnici Ambasade Irana ranije danas posjetili Gradsku upravu i sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem razgovarali o modelima buduće saradnje.

Zaključili smo da je povezivanje putem kulture najbolji način povezivanja gradova i država. Osim o kulturnom, razgovarali smo o mogućem ekonomskom vidu saradnje – naglasio je Ostojić.

Konzul za kulturu Ambasade Islamske Republike Iran u BiH Mohamed Hosein Ansari dodao je da će građani Bijeljine, osim izložbe, moći da pogledaju igrane i animirane filmove iz Irana.

– Biće nam drago ako u narednim godinama budemo prisustvovali i danima kulture vaše zemlje u Iranu – poručio je Ansari.

„Dani kulture Irana“ počeli su 21. avgusta u Bijeljini, a biće završeni 26. avgusta. Građani mogu da pogledaju izložbu u galeriji Centra za kulturu „Semberija“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име