„Dani kulture Irana“ u Bijeljini zvanično otvoreni izložbom fotografija iz Teherana (foto)

Datum:

Share post:

Izložbom fotografija iz grada Teherana, iranske kaligrafije i minijature, u Bijeljini je večeras svečano otvorena manifestacija „Dani kulture Irana“, a šef Misije Ambasade Islamske Republike Iran u BiH Mašalah Šakeri rekao je novinarima da je zahvalan na iskrenoj dobrodošlici koju su njemu i kolegama pružili gradonačelnik Ljubiša Petrović i građani Bijeljine.

– Drago mi je što sam u ovom lijepom gradu drugi put u nekoliko godina. Iran je poznat po svojoj velikoj umjetnosti i ovom izložbom smo, nadam se, odškrinuli vrata građanima Bijeljine  ka njenom upoznavanju. „Dani kulture Irana“ su pokazatelj želje obje zemlje ka nastavku održavanja dobrih odnosa – naveo je Šakeri.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radislav Ostojić istakao je da su predstavnici Ambasade Irana ranije danas posjetili Gradsku upravu i sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem razgovarali o modelima buduće saradnje.

Zaključili smo da je povezivanje putem kulture najbolji način povezivanja gradova i država. Osim o kulturnom, razgovarali smo o mogućem ekonomskom vidu saradnje – naglasio je Ostojić.

Konzul za kulturu Ambasade Islamske Republike Iran u BiH Mohamed Hosein Ansari dodao je da će građani Bijeljine, osim izložbe, moći da pogledaju igrane i animirane filmove iz Irana.

– Biće nam drago ako u narednim godinama budemo prisustvovali i danima kulture vaše zemlje u Iranu – poručio je Ansari.

„Dani kulture Irana“ počeli su 21. avgusta u Bijeljini, a biće završeni 26. avgusta. Građani mogu da pogledaju izložbu u galeriji Centra za kulturu „Semberija“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dani filantropije u Bijeljini (foto)

U Bijeljini je u organizaciji Lokalne fondacije Bijeljina održana panel diskusija na temu filantropije u gradu Bijeljina. Ova...

Dnevni horoskop za 4. oktobar

OVAN POSAO: Ako je za vas uspešan dan onaj koji počinje fizičkim aktivnosima ili poslom koji je povezan sa...

PET MAGAZIN: Genetska oboljenja ljubimica

Mace mogu da se prehlade, da ih boli stomak, zub ili da imaju neku virusnu infekciju. Ali, nije...

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...