DANAS U BIJELJINI ’’Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“ (foto)

Datum:

Share post:

Danas, u ponedjeljak (06. februar 2023.) u Bijeljini će biti održana tradicionalna manifestacija pod nazivom ’’Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“.

Svečanost i dodjela nagrada na 16. literarnom i likovnom konkursu, za učenike OŠ regija Semberije, Majevice, Posavine i Birča  u organizaciji Boračke organizacije Bijeljina na temu ’’Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“ biće održana u Centru za kulturu ’’Semberija’’ u Bijeljini.

Završna svečanost će se u bijeljinskom Centru za kulturu održati danas sa početkom od 17.00 časova.

Nakon dodjele zahvalnica u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu biće održano veče rodoljubive poezije učenika osnovnih škola od petog do devetog razreda.

Nakon toga u okviru programa 16. manifestacije “Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“ organizovana je i posjeta Spomen-sobi poginulih boraca Vojske Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Svi nagrađeni, na osnovu dogovora koji je Boračka organizacija Bijeljina postigla sa Javnim fondom dječije zaštite Republike Srpske, besplatno će ljetovati u Bečićima u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske 2023“, a za sve ostale učesnike obezbjeđene su prigodne nagrade, knjige i majice.

Predsjednik organizacionog odbora za održavanje 16. likovnog i literarnog konkursa’’Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“ je Đođe Pajić, profesor u penziji.

Đorđe Pajić, profesor u penziji

Miodrag Stevanović, predsjednik Boračke organizacije Bijeljina ističe da  Boračka organizacija zajedno sa Aktivom direktora Osnovnih škola na području Semberije organizuje ovaj konkurs, naglašavajući da je cilj Boračke organizacije da se na neki način prenese na mlade šta se dešavalo ratnih godina, kako su njihovi očevi i djedovi učestvovali u stvaranju Republike Srpske.

Miodrag Stevanović, predsjednik Boračke organizacije Bijeljina

-Kao i svih ovih godina, konkurs je proveden na vrijeme. Mnogo učenika se odazvalo na ovaj konkurs i na svoj način su prikazali ljubav prema Republici Srpskoj i to je bio glavni cilj naše manifestacije. Trudićemo se da ovo nastavimo i u budućnosti“, istakao je Stevanović, predsjednik Gradske Boračke organizacije Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...