Danas počinje Mundijal u Kataru – mjesec dana vrhunskog fudbala

Datum:

Share post:

Najvažniji događaj u svijetu fudbala – Svjetsko prvenstvo počinje danas. Mundijal se ove godine održava u Kataru i trajaće do 18. decembra.

Svjetsko prvenstvo u Kataru otvoriće domaćini utakmicom protiv Ekvadora koja je planirana za 17 časova.

Prema najavama organizatora, ali i prema pisanju medija, otvaranje Mundijala u Kataru biće jedno od najspektakularnijih ikada viđenih. 

Na Mundijalu će svoje zanje i umijeće pokazati 32 reprezenatacije koje će se boriti za osvajanje titule najboljeg na svijetu.

Ovo svjetsko prvenstvo je prvo u istoriji takmičenja koje se održava u jesenjim, odnosno zimskim mjesecima. Razlog za to su visoke temperature u Kataru u maju, junu i julu kada se inače održava ovo prestižno takmičenje.

Kako je FIFA ranije najavila na Mundijalu će “pravdu sprovoditi” 36 sudija, 69 pomoćnih i 24 VAR. Ono po čemu je ovaj Mundijal još specifičan jeste svakako i činjenica da će se u ulozi sudija ovaj put naći i žene.

Mundijal u Kataru igraće se na osam stadiona za čiju izgradnju je utrošeno između 6,5 i 10 milijardi dolara.

Još je zanimljiva i činjenica da će konzumiranje alkohola navijačima na Mundijalu biti zabranjeno. A prema pisanju svjetskih medija, potpuni užitak gledanja utakmica uz pivo biće omogućeno samo specijalnim gostima koje je FIFA pozvala.

Reprezentacija Srbije na ovom prestižnom takmičenju debitovaće 24. novembra utakmicom protiv Brazila. 

Sigurni smo da je pred nama gotovo mjesec dana vrhunskog fudbala i ljubiteljima “najvažnije sporedne stvari na svijetu” ostaje samo da uživaju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs/tanjug/tacno/AP

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...

Katolici i protestanti obilježavaju Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 31. marta. Danas obilježavaju Veliki petak, dan raspeća...

Na današnji dan – 29. mart

Danas je petak, 29. mart, 89. dan 2024. Do kraja godine ima 277 dana. 1461. - U najkrvavijoj bici...

Dnevni horoskop za 29. mart

OVAN Posao: Previše stvari ste ostavili da završite baš poslednjeg dana u nedelji. Ubuduće bolje planirajte svoje vreme. Ljubav: Ako želite da...