Screenshot

Danas i sutra u Bijeljini, Udruženje roditelja djece sa poteškoćama u razvoju, djece u riziku i na marginama društva “Bijeljinska djeca suncokreti” organizuje Vaskršnju prodajnu izložbu uz pomoć studenata Pedagoškog fakulteta u Bijeljini.

Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena za organizovanje novih okupacionih terapija za djecu i roditelje u Udruženju.

„Nama je ovo prvi bazar na kojem izlažemo ono što su naša djeca uradila i napravila. Trenutno imamo roditelja 40, a 55 djece. Postoji još roditelja koji bi se pridružili Udruženju. Tek smo krenuli, nemamo iskustva, dosta je grešaka koje treba da ispravimo da bismo mogli dalje da radimo. Predali smo dosta projekata, kao Udruženje i nadamo se prilivu novca koji će nam omogućiti da nabavimo plac, sagradimo kućicu, gdje će moći da borave djeca u slučaju da je potrebno da ih neko čuva ili da rade sa stručnim licima“, rekao je Drago Gospavić, predsjednik Udruženja

Snežana Dačić, volonter Udruženja istakla je da se drage volje pridružila Udruženju i da im je potrebna administrativna pomoć, kao i pomoć u komunikaciji sa institucijama i novinarima.

Pedagoški fakultet u Bijeljini, prije nekoliko dana, potpisao je Sporazum sa ovim Udurženjem, kako bi njihovi studenti organizovali različite besplatne radionice. 

„Mi smo na fakultetu uveli pojedine izborne predmete vezane baš za inkluziju i za rad sa djecom sa poteškoćama. Radost nam je što možemo da se za neku prvu akciju pridružimo Udruženju na ovoj njihovoj prodajnoj izložbi gdje ćemo predstaviti i radove svojih studenta i na taj način pomoći radu Udruženja“, rekla je docent Vesna Todorović.

Udruženje “Bijeljinska djeca suncokreti” okuplja djecu i njihove roditelje i pomaže im kroz različite okupacione terapije sa stručnim licima: defektolozima, logopedima, pedagozima i psiholozima. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име