Učenici i nastavnici Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika danas su  svečanim programom obilježili  „Dan učeničkog stvaralaštva“ na kojem su nagrađeni najbolji učenici.

Učenici devetih razreda, Katarina Pajić, Nemanja Tomić i Željana Todorović nagrađeni su „Vukovom diplomom“ za postignut odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u toku osnovnog obrazovanja.

Đakom generacije proglašen je Nemanja Tomić koji je istakao da se trud i rad uvijek isplate.

Tomić je poručio mlađim generacijama da rade ono što najviše vole.

-Uvijek da se u svemu unapređuju, a najvažnije je da budu što unikatniji-dodao je Tomić i najavio da će školovanje nastaviti u Tehičkoj školi “Mihajlo Pupin” u Bijeljini, smjer tehničar računarstva i programiranja.

Ugljevički načelnik Vasilije Perić uručio je đaku generacije i “vukovcima” novčane nagrade te im čestitao na uspjehu i istakao da su oni ponos grada, kraja i Republike Srpske.

-Znanje je najvažnije, vaše je da učite i radite kao i do sada a mi smo dužni da vas uvijek podržavamo i od svega srca nagradimo. Vi ste već ponos našeg grada, kraja i Republike Srpske. Očekujemo da kada steknete veća znanja postanete ponos svoga roda-poručio je Perić učenicima.

Perić je odao priznanje i njihovim roditeljima i nastavnicima ističući da su oni svijetao primjer kako se danas bori i za svoje đake i svoju djecu i porodice ali i za čitavu zajednicu.

Opština Ugljevik, podsjetio je Perić, tradicionalno nagrađuje najbolje učenike a za ovu namjenu iz lokalnog budžeta je izdvojeno 7.000 KM.

Nagrade najboljima učenicima, pobjednicima opštinskih, regionalnih i republičkih takmičenja nagrade su uručili direktor Osnovne škole “Aleksa Šantić” Vladimir Đokić, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić, zamjenik načelnika Vanja Zekić, načelnik opštinskog Odjeljenja društvenih djelatnosti Verica Petrović a predstavnik Rudnika i termoelektrane /RiTE/ “Ugljevik” Dragiša Vidaković uručio je nagrade đaku generacije i “vukovcima”.

Direktor škole Vladimir Đokić rekao je da je ponosan na učenike i nastavnike i njihove uspjehe tokom školske godine za koju kaže da je izuzetno uspješna.

-Ove godine ispraćamo 73 maturanta, kojima čestitam i želim im sreću u daljem školovanju-rekao je Đokić koji je naveo da je u prvi razred naredne školske godine u ovu školu upisano 60 prvačića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име