Dan otvorenih vrata u kasarni "Vojvoda Stepa Stepanović"

Datum:

Share post:

U bijeljinskoj kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ danas je, povodom obilježavanja Dana oružanih snaga BiH – 1. decembra, održan Dan otvorenih vrata na kojem su učenici srednjih i osnovnih škola i mališani iz vrtića mogli da se upoznaju o dijelu naoružanja i opreme.

„Dan otvorenih vrata ima za cilj da na edukativan način upozna našu najmlađu populaciju o dijelu onog što koristimo u opremi i naoružanju u svakodnevnom radu“, rekao je Srni poručnik Duško Petković.

On je naveo da je programom obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH predviđeno i predavanje „Mjesto i uloga Srpske pravoslavne crkve u Oružanim snagama BiH“ i da je program prilagođen uzrastu posjetilaca.

TESTNA REKLAMA

Petković je naveo da Oružane snage BiH obilježavaju 13 godina od formiranja i da je Treći pješadijski bataljon Oružanih snaga BiH imao odličnu saradnju sa svim lokalnim organizacijama i institucijama, te istakao da u bijeljinskoj kasarni imaju i predstavnika Srpske pravoslavne crkve.

U ovoj kasarni izgrađena je prva vojna crkva, spomen-hram, posvećen Svetom mučeniku knezu Lazaru i svim svetim mučenicima srpskim.

Pripadnici Trećeg pjašadijskog bataljona za danas su pripremili i prikazali posjetiocima artiljerijsko naoružanje, pješadijsko naoružanje, inženjerijsku opremu, sredstva veze, borbena vozila, neprobojna vozila i alpinističku opremu.

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U bijeljinskoj Biblioteci promovisan roman Saše Terzića „Miloš i akmače“ (foto)

U prepunoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić", promovisan je roman Saše Terzića "Miloš i akmače", o ratnom komandantu...

DNEVNI HOROSKOP za 2. februar

OVAN POSAO: Danas nije vaš dan. Pojačana nervoza. Ipak ćete uspeti da obavite neke osnovne stvari, za danas se...

RK BIJELJINA: Marko Jevtić u Španiji (foto)

Marko Jevtić koji je ponikao u RK Bijeljina, potpisao je za Španski klub Bidasoa Irun. Posle uspješne epizode u...

Predstavljeni Samsung Galaxy S23 telefoni, šta je sve novo

Južnokorejski Samsung je zvanično objavio svoju najnoviju seriju flegšip telefona, koja stiže sa određenim poboljšanjima. U okviru svoje Galaxy...