Dan otvorenih vrata u kasarni "Vojvoda Stepa Stepanović"

Datum:

Share post:

U bijeljinskoj kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ danas je, povodom obilježavanja Dana oružanih snaga BiH – 1. decembra, održan Dan otvorenih vrata na kojem su učenici srednjih i osnovnih škola i mališani iz vrtića mogli da se upoznaju o dijelu naoružanja i opreme.

„Dan otvorenih vrata ima za cilj da na edukativan način upozna našu najmlađu populaciju o dijelu onog što koristimo u opremi i naoružanju u svakodnevnom radu“, rekao je Srni poručnik Duško Petković.

On je naveo da je programom obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH predviđeno i predavanje „Mjesto i uloga Srpske pravoslavne crkve u Oružanim snagama BiH“ i da je program prilagođen uzrastu posjetilaca.

Petković je naveo da Oružane snage BiH obilježavaju 13 godina od formiranja i da je Treći pješadijski bataljon Oružanih snaga BiH imao odličnu saradnju sa svim lokalnim organizacijama i institucijama, te istakao da u bijeljinskoj kasarni imaju i predstavnika Srpske pravoslavne crkve.

U ovoj kasarni izgrađena je prva vojna crkva, spomen-hram, posvećen Svetom mučeniku knezu Lazaru i svim svetim mučenicima srpskim.

Pripadnici Trećeg pjašadijskog bataljona za danas su pripremili i prikazali posjetiocima artiljerijsko naoružanje, pješadijsko naoružanje, inženjerijsku opremu, sredstva veze, borbena vozila, neprobojna vozila i alpinističku opremu.

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BABALJ, SDS: Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret

"Republika Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret. Moje mišljenje je da je danas Srpska,...

UGLJEVIK: Perić i Lazić uručili novu opremu za FK „Budućnost“ iz Ravnog Polja (foto)

NOVA OPREMA ZA FK „BUDUĆNOST“ IZ RAVNOG POLjA Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić,  zajedno sa  predsjednikom  Skupštine opštine Zoranom...

ŽRK “RADNIK” IZ BIJELJINE KORAK BLIŽE TITULI

ŽRK "RADNIK"- ŽRK "BORAC" 30:29 (17:16) U derbiju kola 1.lige Republike Srpske za žene, koji je danas odigran u...

Episkop Fotije u Ugljevičkoj Obriježi: Duhovna radost Božjeg naroda

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je da su post i molitva potrebni svima te da se treba...