Da li su INVESTICIJE na primorju i dalje dobra ideja?

Datum:

Share post:

Malo je onih koji nisu poželjeli da imaju kuću na moru, neki bi tamo ostali da žive, a neki jednostavno žele da imaju svoju malu oazu mira na raspolaganju svako ljeto. Kada se ovaj san stavi u realne okvire, pa se ideja o kupovini nekretnine na primorju uzme u razmatranje, uslijediće mnogobrojna pitanja.

Ako ste baš ove godine osjetili potrebu da investirate u nekretninu na primorju, situacija sa korona virusom vas je vjerovatno pokolebala više nego bilo šta do sad. Ipak, investicija je dugoročno rješenje, pa je zato reba sagledati sa više aspekata.

Apartmani u Crnoj Gori – šta nas čeka na jadranskom primorju

Svi se rado vraćamo na crnogorsko primorje, i nema sumnje da su mnogi od nas su željeli da upravo ovdje imaju svoj aparman ili više njih, gde bi ljetovali, ali i zarađivali. I zaista reizdavanje apartmana u Crnoj Gori je dobra ideja, a možda čak i najbolja ako stvar posmatrate sa aspekta dobre zarade. Razlozi za to su mnogobrojni.

Prije svega, veliki broj naših turista bira upravo Crnu Goru za odlazak na odmor, pa tako nema sumnje da ćete pronaći goste koji će željeti smještaj baš u vašim apartmanima, posebno ukoliko vas neko već preporuči. Takođe, dobra lokacija će igrati veliku ulogu.

 
Zatim, Crna Gora nam je blizu te će tako održavanje samih apartmana biti značajno lakše nego što bi to hipotetički bilo kada biste ih imali u Grčkoj. Takođe, situacija sa korona virusom, u kojoj smo se trenutno zatekli, kada su sve manje šanse da će se ove godine uopšte putovati po Evropi, povećava šanse da se većina ljudi odluči za dobro poznato i sigurno parče Jadranskog mora.

Ulaganje u budućnost – investiranje na primorju kao dugoročno rješenje

Ako razmišljate o tome kada je najbolje vrijeme da uložite u nekretninu na primorju, odgovor je da to uradite onda kada se “slože sve kockice”, odnosno onda kada pronađete željenu lokaciju i kada budete imali dovoljno novca da priuštite ovakvo ulaganje. Ostale faktora možete staviti po strani.

Prije svega, kupovina nekretnine na primorju se posmatra kao dugoročna investicija koja bi trebalo da vam donosi benefite iz godine u godinu. Zato treba da razmišljate koja lokacija na primorju ima dovoljno potencijala da se razvije, odnosno koja je već dovoljno razvijena tako da odmah možete vidjeti plodove vašeg uloženog novca.

 
Na trenutnu situaciju bi trebalo da obratite pažnju u smislu toga kako će trenutna pandemija uticati na cijenu kvadrata primorskih apartmana. Ukoliko cijena bude skočila, možete sačekati neki povoljniji momenat.
Ako vam je za smještaj važno da bude prilagođen vašim potrebama jer vi planirate da provodite ljetnji period u svom apartmanu kraj mora i plaže, onda neka to bude glavni filter kroz koji ćete posmatrati mogućnost kupovine nekretnine.

Kako odabrati tip nekretnine za investiranje?

Da li investirati u kuću, apartman ili sobu na primorju? Ovo prije svega zavisi od vaših finansijskih mogućnosti, različit tip smještaja će imati različitu cijenu. Takođe, i kasnije će za održavanje biti potrebno da izdvojite više novca ako je u pitanju kuća, nego ako je u pitanju soba.

Kuće su generalno nazahtjevnija opcija od navedenih. One iziskuju dosta ulaganja i održavanja, posebno ako kupite neku kojoj je potrebno renoviranje i prilagođavanje kako bi mogla da se izdaje.

Apartamni u ovoj trci odnose pobedu jer su prilično praktični i za izdavanje, ali za vaš boravak. Takođe, uvijek uzmite u obzir da li vam je primarno da investicija na primorju bude kutak za odmor ili izvor prihoda. Prema tome ćete gledati da li ima pogled na more, da li su prozori na sunčajnoj strani, i kakav je raspored prostorija.

Dakle, uložiti novac u nekretninu na primorju i dalje je dobra ideja, posebno ukoliko su se stvorili uslovi da dođe do ove realizacije. I ova situacija će proći, sunce će ponovo žarko sijati i sve nas pozivati da odemo na more, a mi ćemo se rado odazvati tom pozivu. Plaže će ponovo biti pune, a more će sprati ostatke ove nezgodne situacije u kojoj smo se svi našli.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VLADAJUĆA KOALICIJA U SRPSKOJ: CIK BiH neće provoditi izbore u Srpskoj

Lokalni izbori u Republici Srpskoj će se sprovesti po Izbornom zakonu Republike Srpske koji će biti usvojen na...

TRIVIĆEVA: Nećemo učestvovati na mitingu koji organizuje vlast!

„Narodni front neće učestvovati na mitingu koji je najavljen od strane vlasti Republike Srpske u četvrtak“, poručili su...

JEDINA BOLNICA U REPUBLICI SRPSKOJ SA STANDARDIMA ISO 9001 i 22301 (foto)

JZU Bolnici “Sveti Vračevi” Bijeljina danas su zvanično uručeni sertifikati standarda ISO 9001:2015 i ISO 22301:2019 od strane...

Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta

U slučaju prehlada, viroza, stomačnih virusa, vodenih ospica i drugih dječjih bolesti, koje su na neki način bezazlene,...