Nalaganje badnjaka na Trgu u Bijeljini (foto,video)

Datum:

Share post:

Badnje veče i Božić čestitao je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, koji je poželio da svjetlost badnjaka obasja svaku kuću.

-Divno Badnje veče, ponosan sam na vas ljudi, hvala Preosvešteni vladiko, hvala časni Oci, hvala položajniče mlađani Nikola, hvala narode, zajedno smo poslali jednu predivnu sliku iz naše Bijeljine, srećno i blagosloveno neka nam je Badnje veče, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

„Da i vjera i djela budu za dobro i napredak Srpske“

– Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije pozvao je na Badnji dan da i vjera i djela budu za dobro i napredak Republike Srpske, srpskog naroda i svih građana koji žive u Republici Srpskoj.

TESTNA REKLAMA

„Da budemo okupljeni kao oko badnjaka, drveta mira, oko Hrista koji donosi nebeski, neprolazni mir i da se ta vjera naša vidi u djelima“, rekao je vladika Fotije na svečanosti nalaganja badnjaka na trgu u Bijeljini.

Vladika Fotije ukazao je na značaj skromnosti ljudske, ali i postojanosti i istrajnosti u dobru, vrlini i vjeri.

Vladika Fotije je poželio da Bijeljina ide putem mira, dobra i zajedništva.

„Neka ovaj grad ide putem napretka i razvoja, da u njega ljudi dolaze, nikada ne odlaze“, rekao je episkop zvorničko-tuzlanski.

Nalaganju badnjaka prethodilo je večernje bogosluženje u Hramu Svetog Georgija i litija kroz grad, koju su predvpdili vladika Fotije sa sveštenstvom,gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i vjerujući Semberci.

Badnje veče i Božić čestitao je i gradonačelnik Petrović, koji je poželio da svjetlost badnjaka obasja svaku kuću i donese zdravlje, sreću i blagostanje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA NA SAMITU BALKANSKIH GRADOVA

Savjetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić predstavljao je Grad Bijeljinu na Samitu B40 mreže balkanskih gradova, održanom u Atini 23....

Formirana Omladina Gradskog odbora RSS Bijeljina (foto)

U Republičkoj stranci Srpske održan je sastanak povodom formiranja Omladine Gradskog odbora RSS Bijeljina, kojem je prisustvovalo tridesetak...

Danas je Sveti Sava, školska slava

Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske...

Ako imate Samsung Galaxy telefon ažurirajte Galaxy Store

​Istraživači kompanije NCC Group, koja se bavi sajber bezbjednošću, otkrili su ranjivosti u Galaxy Store aplikaciji, koja je...