ČUBRILOVIĆ: Za Srbe u Srpskoj Srbija je matica

Datum:

Share post:

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je u intervjuu za “Politiku” da Republika Srpska realizuje brojne zajedničke projekte u svim oblastima sa Srbijom, navodeći da je za Srbe u Srpskoj Srbija matica i da je normalno da koriste sve mehanizme koje pruža Sporazum o specijalnim paralelnim vezama i da odnose treba još bogatiti i usavršavati na dobrobit građana.

Kada je riječ o auto-putu Beograd-Sarajevo, Čubrilović je rekao da je jedna od teškoća ta što iz BiH još nisu usaglasili kompletnu trasu auto-puta, da to „zatežu“ subjekti iz Federacije BiH, te ocijenio da će se taj projekat još dugo realizovati.

Čubrilović je ukazao da će do kraja ove godine biti završena prva dionica auto-puta Kuzmin-Bijeljina od Kuzmina do Sremske Rače, koji se realizuje sa Srbijom, a da će se iduće godine na taj auto-put priključiti Bijeljina.

On je naveo da je, što se tiče željezničkog saobraćaja, prije nekoliko dana postignut dogovor u vezi sa revitalizacijom pruge Doboj-Tuzla-Zvornik, koja bi se poslije priključila na dionicu Loznica-Valjevo i tako uhvatila priključak na magistralnu prugu Beograd-Bar, što bi bilo od kapitalnog značaja, prije svega za transport robe.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

OSTOJIĆ, BO RS: Nismo genocidan narod – Svekoliki srpski narod protiv onoga što nam se pokušava staviti kao etiketa

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, izrazio je zahvalnost velikom broju građana Srpske što su se odazvali...

DODIK: Ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete da je srpski narod genocidan

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je sa Trga Krajine u Banjaluci da se u Srebrenici jula 1995....

ANA BRNABIĆ: Srbija će biti uz Srpsku dok je sveta i vjeka!

Važno je da se držimo zajedno i da smo u našem nacionalnom biću jedno, rekla je Ana Brnabić,...

DODIK: Ako rezolucija prođe u UN, nećemo poštovati to što se u njoj navodi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da, ako najavljena sporna rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj...