Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je u intervjuu za “Politiku” da Republika Srpska realizuje brojne zajedničke projekte u svim oblastima sa Srbijom, navodeći da je za Srbe u Srpskoj Srbija matica i da je normalno da koriste sve mehanizme koje pruža Sporazum o specijalnim paralelnim vezama i da odnose treba još bogatiti i usavršavati na dobrobit građana.

Kada je riječ o auto-putu Beograd-Sarajevo, Čubrilović je rekao da je jedna od teškoća ta što iz BiH još nisu usaglasili kompletnu trasu auto-puta, da to „zatežu“ subjekti iz Federacije BiH, te ocijenio da će se taj projekat još dugo realizovati.

Čubrilović je ukazao da će do kraja ove godine biti završena prva dionica auto-puta Kuzmin-Bijeljina od Kuzmina do Sremske Rače, koji se realizuje sa Srbijom, a da će se iduće godine na taj auto-put priključiti Bijeljina.

On je naveo da je, što se tiče željezničkog saobraćaja, prije nekoliko dana postignut dogovor u vezi sa revitalizacijom pruge Doboj-Tuzla-Zvornik, koja bi se poslije priključila na dionicu Loznica-Valjevo i tako uhvatila priključak na magistralnu prugu Beograd-Bar, što bi bilo od kapitalnog značaja, prije svega za transport robe.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име