Nedeljko Čubrilović danas je na Izbornoj skupštini DEMOS-a u Banjaluci jednoglasno reizabran za predsjednika te stranke, a izabran je i novi Glavni odbor.

Čubrilović je rekao da DEMOS ima namjeru da zajedno sa koalicionim partnerima i dalje radi na izgradnji Republike Srpske, očuvanju njenog statusa u okvirima Dejtonskog mirovnog sporazuma i stvaranju vizije za mlade ljude, kao i veće perspektivnost na ovim prostorima.
„Uslov za to su ekonomski osnovi koje treba zajedno da realizujemo“, rekao je Čubrilović.

On je naveo da je Skupštini prisustvovalo više od 95 odsto delegata i ocijenio je kao vrlo uspješnu.

Čubrilović je istakao da je izabtan Glavni odbor i predsjednik DEMOS, te se zahvalio članstvu za ukazano povjerenje uz poruku da iskreno očekuje da DEMOS nastavi sa političkom opcijom onako kako jes dokazao i u prethodnom periodu.

On je rekao da izborni rezultat DEMOS u cijeloj Srpskoj i u BiH u prethodnom periodu govori da ima prostora za ovakvu politiku na političkom nebu.

Izbornoj skupštini danas su, osim Čubrilovića i drugih članova rukovodstva DEMOS, prisustvovali i predsjednici SNSD Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SP  Petar Đokić, SPS Goran Selak i predsjednik Gradskog odbora NDP Banjaluka Branislav Škobo.

Na skupštini je usvojen program rada stranke za period 2023-2027. godina.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име