''ĆU, ĆEŠ, ĆE, ĆEMO, ĆETE, ĆE'': Izlaze na izbore, a nisu registrovani, nisu partija, nemaju članstvo i pečat

Datum:

Share post:

Znate li kako da vam CIK BiH overi kandidaturu za gradonačelnika i za skupštinu grada, a da uopšte niste registrovani u sudu, niste ni politička partija, ni pokret, nemate predsednika ni članstvo, ali ni bankovni račun niti pečat?

Odgovor na ovo pitanje pronašla je ekipa ljudi iz Bijeljine okupljenih u ono što oni zovu stanjem uma, ili stanjem svesti, a nikako političkom partijom ili pokretom. Naziv mu je još čudniji od objašnjenja „Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će“.

-To je enklitički oblik glagola hoću. Dakle, mi hoćemo, ali ne samo to, mi znamo, mi želimo – objašnjava nam Boban Lazić, čije ime se nalazi na 12. mestu liste overenih političkih subjekata za gradonačelnika Bijeljine.

Ako se pitate kako je ovakvoj družini uspelo poći za rukom da dobiju pečat CIK BiH, Boban će sve potanko da vam objasni.

-U sudu se uopšte nismo registrovali, pošto nam je namera bila da budemo totalno drugačiji od svih. Išli smo sa listom 16 samostalih, nezavisnih kandidata, skupili smo po 200 i nešto potpisa po svakom samostalnom, nezavisnom kandidatu, predali u CIK i prijavili se za overu kandidata. Prošlo nam je svih 16 prijava i onda smo napravili zajedničku listu nezavisnih samostalnih kandidata za Skupštinu grada pod imenom „Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će“. To je bio jedini način da budemo različiti od drugih – kaže Lazić.

Niko od članova nove političke opcije ranije nije bio politički angažovan, niti su poznati u javnosti. Većina ih se međusobno nije ni znala, okupio ih je Boban preko Fejsbuka. Kaže da su svi na istim talasnim dužinama, ali su im profesije različite.

– Imamo dva penzionera, to su moji otac i majka. Što da dam nekom drugom priliku da podiže ruku umesto mog oca i majke koji su me napravili, rodili, školovali? Tu imamo konobara, akademskog slikara, arhitektu, dva IT inženjera, imamo čoveka koji ja završio fakultet u Americi, jednog pisca, imamo čoveka koji je završio književnost. Imamo jednog sa privatnim fakultetom i jednog čoveka koji nema fakultet nikako – objašnjava predstavnik političke opcije koja bi, bar u ovo predizborno vreme, mogla da bude pravo osveženje na političkoj sceni Semberije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: blic.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Treći Međunarodni kongres HISPA u Bijeljini od 15. do 17. marta (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici „Sveti Vračevi“ održana konferencija za medije na kojoj je najavljen treći Međunarodni kongres...

POČINJE RASPLET U PDP Danas sjednica stranačkog Predsjedništva, Stanivuković oči u oči sa Crnatkom i Grmušom

Sjednica Predsjedništva PDP biće održana danas u 14 časova, u sjedištu stranke u Banjaluci. To je prva sjednica nekog...

Savić i Ristić predali NSRS peticiju građana Lopara protiv otvaranja rudnika litijuma (VIDEO)

Rado Savić, načelnik opštine Lopare, predao je danas na protokol NSRS građansku inicijativu, odnosno peticiju kojom se 3711...

Izbor sportiste Grada Bijeljina za 2023. godinu

U organizaciji ,,Semberskih novina’’, a pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina, po 47. put biće organizovana tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste...