Crnadak protiv kriminalizacije klevete: „Koristićemo sva demokratska sredstva da se zakon ne usvoji“

Datum:

Share post:

Šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak, glasao je na sjednici Kolegijuma Narodne skupštine protiv dnevnog reda 4. redovne sjednice, nakon što su predstavnici Vlade odbili da povuku tačku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

pozorio sam da se radi o autokratskom zakonu, koji ugrožava slobodu govora i mogućnost kritičke misli u Republici Srpskoj, te da je i javna rasprava pokazala da ovaj zakon treba odmah zaustaviti i povući iz skupštinske procedure, istakao je Crnadak.

Naveo je da će PDP koristiti sve raspoloživa demokratska sredstva da se zakon ne usvoji, te da poziva sve slobodnomisleće ljude, koji žele slobodnu Republiku Srpsku sa jakim institucijama, da se ujedine i čvrsto suprotstave usvajanju ovog zakona.

– Takođe, na današnjoj sjednici PDP je bio protiv čitavog predloženog dnevnog reda na Kolegijumu, uključujući i tačku Prijedlog Rezolucije o osudi genocida počinjenog u Srebrenici u julu 1995. godine, te sam o tome upoznao cijeli Kolegijum – rekao je Crnadak.

On ističe da bi, umjesto što iznosi neistine o opoziciji govoreći da su po ovoj tački bili suzdržani, predsjedniku NSRS Nenadu Stevandiću bilo bolje da uvede malo reda u skupštinsko rukovodstvo.

– Možda onda pola današnje sjednice Kolegijuma ne bi prošlo u njegovoj svađi sa kolegama iz Predsjedništva Narodne skupštine i to o “važnim” pitanjima kao što su ko ima pravo na “treptače” i koji vozači imaju pravo na plaćen smještaj – rekao je Crnadak.

Istakao je da je prava istina da kao šef Kluba poslanika PDP nije uopšte učestvovao u glasanju za Stevandićev prijedlog da se određena tačka skine sa dnevnog reda, jer je odmah rekao da će glasati protiv čitavog dnevnog reda.

– Osim ovoga, i inače je veoma teško naći argumente da se glasa za bilo koji prijedlog koji dolazi od Stevandića – poručio je Crnadak.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film ”GARAVICE” 10. marta u Bijeljini – BIHAĆKI SREZ, jedno od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu

Dokumentarni film „Garavice“, o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu, biće prikazan u nedjelju,...

Članovi Predsjedništva BiH u Antaliji sa Ajhorstovom

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se u Antaliji sa izvršnim direktorom za Evropu u Evropskoj službi za spoljne...

Miličević poručio Upravi ERS: Smanjite cijenu struje, dosta je eksperimenata!

Smanjite cijenu struje na onu koju smo imali prije vaših eksperimenata, poručio je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske...

PUCANJ KOJIM JE POČEO RAT: Dan kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović

Na današnji dan 1992. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji Ramiz Delalić zvani Ćelo ubio je srpskog...