Crnadak predsjednik Kluba poslanika PDP u NSRS

Datum:

Share post:

Narodni poslanik Igor Crnadak danas je jednoglasno izabran za šefa Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dok će njegova zamjenica biti Mirna Savić-Banjac. Crnadak je istakao da je PDP odbio učešće na današnjim konsultacijama o formiranju Vlade Republike Srpske.

„Razlog za odbijanje učešća je, vjerujem, potpuno jasan. Milorad Dodik je lažni predsjednik koji ima odluku CIK-a, ali nema odluku naroda. Nemamo uopšte namjeru da vodimo dijalog sa onima koji su pokrali i izbore, odnosno režimom koji prethodih 16 godina krade Republiku Srpsku. Osim toga, neodgovorni kakvi jesu, ništa nisu uradili da umire divljanje cijena namirnica, odbili su da ukinu akcize, životna pitanja našeg naroda im nisu na listi prioriteta, nego samo njihova korist i njihovi budžeti. Sa takvima nemamo šta pričati“, naveo je Crnadak.

Potvrdio je da će sutra učestvovati na sjednici Kolegijuma NSRS na kojoj će se odlučivati o terminu sjednice na kojoj će se birati delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

TESTNA REKLAMA

„Potrebno je da svi poslanici da ostvare pravo da učestvuju u izboru delegata, a odgovornost je na NSRS i CIK BiH da se sve procedure oko vraćanja mandata i dodjeljivanja novih završe na vrijeme“, poručio je Crnadak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ĐURĐEVIĆ, SNSD: Odbornici usvojili rebalans budžeta za 2022., uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet (foto,video)

Povodom današnje 17. sjednice Skupštine Grada bijeljina na svom FB nalogu oglasio se i odbornik SNSD Bijeljina, ujedno...

Gradonačelnik Bijeljine sutra o upisnoj politici u srednje škole

Sutra, (četvrtak, 8. decembar 2022. godine), biće održan sastanak predstavnika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Privredne komore, Udruženja...

ČOVIĆ, HDZ: Dogovor sa SNSD za sedam dana, ništa sporno oko Savjeta ministara

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović izjavio je danas da će HDZ, stranke "osmorke" i SNSD za sedam dana razgovarati...

ODLUČUJE KUGLICA IZ “KINDER JAJETA“: Drugi delegat opoziciji – NISU TOTALNI GUBITNICI

Centralna izborna komisija BiH ponovo je u centru pažnje, ovaj put zbog odluke da prizna sporni glas u...