ĆORIĆ: SDS Semberija i SNSD nastavljaju saradnju u Bijeljini

Datum:

Share post:

Na koktelu koji je SDS Semberija – Mićo Mićić organizovala zbog ozvaničenja početka rada, prisustvovao je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić koji je istakao da je za stabilnost skupštine i donošenje odluka na lokalnom nivou veoma bitno napraviti što širu koaliciju.

„Oni su bili dosljedni svoje politike da žele da nastave saradnju sa institucijama RS i SNSD-om. Zato što nisu poštovali odluke rukovodstva SDS-a, gospodin Mićić je isključen iz stranke. Kao posljedica je nastala nova stranka koja će nastaviti saradnju sa SNSD-om i sa svim političkim subjektima u Bijeljini. Ja sam uvijek bio zagovornik širokih koalicija i da trebamo da obezbijedimo što veći broj odbornika u Skupštini Grada Bijeljina kako bismo mogli nesmetano da obavljamo neke procese koji su neophodni u gradu i koji se odnose na reforme. Na taj način ne bismo bili uslovljavani od strane malih političkih subjekata koji često dizanjem svoje ruke dovode do destabilizacija samih političkih procesa i procesa u okviru privrede i privrednog razvoja našeg grada“, rekao je Ćorić i dodao da će ovo zasigurno biti prilika da u narednom periodu naprave novu skupštinsku većinu kako bi mogli odgovoriti zahtjevima građana i onim zahtjevima kojima dosadašnja skupštinska većina nije mogla da odgovori. 

„Siguran sam da ćemo podići kvalitet života u našem gradu i siguran sam da ćemo naći zajednički jezik. Koliko god da su naše politike u nekom prethodnom periodu možda bile suprotstavljene, one nikad nisu bile izražene u toj suprotstavljenoj mjeri toliko na lokalnom nivou koliko je to bilo na nivou RS. Mi na lokalnom nivou smo i u prethodnom nivou bili konstruktivna opozicija i uvijek smo pokušavali da konstruktivnim prijedlozima dajemo sugestije vlasti kako bi donosile najbolje odluke. Za nas će ovo biti jedna nova situacija u kojoj ćemo mi moći da kreiramo zajedno sa sadašnjom skupštinskom većinom nove odluke i da učestvujemo punopravno u radu lokalne zajednice“, istakao je Ćorić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predstavljeni Samsung Galaxy S23 telefoni, šta je sve novo

Južnokorejski Samsung je zvanično objavio svoju najnoviju seriju flegšip telefona, koja stiže sa određenim poboljšanjima. U okviru svoje Galaxy...

AGRO SAVJET: Kada je pravi trenutak za sjetvu rasada?

Iskusni povrtari dobro znaju kada za proizvodnju rasada koje povrće valja sijati jer su dosta zimskih dana utrošili...

U Bijeljini rođeno PET BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena su četiri dječaka i jedna djevojčica. Broj...

SERVISNE INFORMACIJE za 2. februar: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas će, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, dolaziti do prekida...