ĆORIĆ: SDS Semberija i SNSD nastavljaju saradnju u Bijeljini

Datum:

Share post:

Na koktelu koji je SDS Semberija – Mićo Mićić organizovala zbog ozvaničenja početka rada, prisustvovao je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić koji je istakao da je za stabilnost skupštine i donošenje odluka na lokalnom nivou veoma bitno napraviti što širu koaliciju.

„Oni su bili dosljedni svoje politike da žele da nastave saradnju sa institucijama RS i SNSD-om. Zato što nisu poštovali odluke rukovodstva SDS-a, gospodin Mićić je isključen iz stranke. Kao posljedica je nastala nova stranka koja će nastaviti saradnju sa SNSD-om i sa svim političkim subjektima u Bijeljini. Ja sam uvijek bio zagovornik širokih koalicija i da trebamo da obezbijedimo što veći broj odbornika u Skupštini Grada Bijeljina kako bismo mogli nesmetano da obavljamo neke procese koji su neophodni u gradu i koji se odnose na reforme. Na taj način ne bismo bili uslovljavani od strane malih političkih subjekata koji često dizanjem svoje ruke dovode do destabilizacija samih političkih procesa i procesa u okviru privrede i privrednog razvoja našeg grada“, rekao je Ćorić i dodao da će ovo zasigurno biti prilika da u narednom periodu naprave novu skupštinsku većinu kako bi mogli odgovoriti zahtjevima građana i onim zahtjevima kojima dosadašnja skupštinska većina nije mogla da odgovori. 

„Siguran sam da ćemo podići kvalitet života u našem gradu i siguran sam da ćemo naći zajednički jezik. Koliko god da su naše politike u nekom prethodnom periodu možda bile suprotstavljene, one nikad nisu bile izražene u toj suprotstavljenoj mjeri toliko na lokalnom nivou koliko je to bilo na nivou RS. Mi na lokalnom nivou smo i u prethodnom nivou bili konstruktivna opozicija i uvijek smo pokušavali da konstruktivnim prijedlozima dajemo sugestije vlasti kako bi donosile najbolje odluke. Za nas će ovo biti jedna nova situacija u kojoj ćemo mi moći da kreiramo zajedno sa sadašnjom skupštinskom većinom nove odluke i da učestvujemo punopravno u radu lokalne zajednice“, istakao je Ćorić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Perić i Lazić uručili novu opremu za FK „Budućnost“ iz Ravnog Polja (foto)

NOVA OPREMA ZA FK „BUDUĆNOST“ IZ RAVNOG POLjA Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić,  zajedno sa  predsjednikom  Skupštine opštine Zoranom...

ŽRK “RADNIK” IZ BIJELJINE KORAK BLIŽE TITULI

ŽRK "RADNIK"- ŽRK "BORAC" 30:29 (17:16) U derbiju kola 1.lige Republike Srpske za žene, koji je danas odigran u...

Episkop Fotije u Ugljevičkoj Obriježi: Duhovna radost Božjeg naroda

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je da su post i molitva potrebni svima te da se treba...

Ko će biti kandidat SNSD za gradonačelnika Bijeljine? (foto)

Opozicija u Banjaluci na predstojećim izborima za gradonačelnika izlazi za sada u najmanje dvije kolone, a što će...