ĆORIĆ: SDS Semberija i SNSD nastavljaju saradnju u Bijeljini

Datum:

Share post:

Na koktelu koji je SDS Semberija – Mićo Mićić organizovala zbog ozvaničenja početka rada, prisustvovao je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić koji je istakao da je za stabilnost skupštine i donošenje odluka na lokalnom nivou veoma bitno napraviti što širu koaliciju.

„Oni su bili dosljedni svoje politike da žele da nastave saradnju sa institucijama RS i SNSD-om. Zato što nisu poštovali odluke rukovodstva SDS-a, gospodin Mićić je isključen iz stranke. Kao posljedica je nastala nova stranka koja će nastaviti saradnju sa SNSD-om i sa svim političkim subjektima u Bijeljini. Ja sam uvijek bio zagovornik širokih koalicija i da trebamo da obezbijedimo što veći broj odbornika u Skupštini Grada Bijeljina kako bismo mogli nesmetano da obavljamo neke procese koji su neophodni u gradu i koji se odnose na reforme. Na taj način ne bismo bili uslovljavani od strane malih političkih subjekata koji često dizanjem svoje ruke dovode do destabilizacija samih političkih procesa i procesa u okviru privrede i privrednog razvoja našeg grada“, rekao je Ćorić i dodao da će ovo zasigurno biti prilika da u narednom periodu naprave novu skupštinsku većinu kako bi mogli odgovoriti zahtjevima građana i onim zahtjevima kojima dosadašnja skupštinska većina nije mogla da odgovori. 

„Siguran sam da ćemo podići kvalitet života u našem gradu i siguran sam da ćemo naći zajednički jezik. Koliko god da su naše politike u nekom prethodnom periodu možda bile suprotstavljene, one nikad nisu bile izražene u toj suprotstavljenoj mjeri toliko na lokalnom nivou koliko je to bilo na nivou RS. Mi na lokalnom nivou smo i u prethodnom nivou bili konstruktivna opozicija i uvijek smo pokušavali da konstruktivnim prijedlozima dajemo sugestije vlasti kako bi donosile najbolje odluke. Za nas će ovo biti jedna nova situacija u kojoj ćemo mi moći da kreiramo zajedno sa sadašnjom skupštinskom većinom nove odluke i da učestvujemo punopravno u radu lokalne zajednice“, istakao je Ćorić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...