ĆORIĆ POSLANICIMA U NSRS: Svojim odlukama ne štitite privatno mišljenje Dodika nego vitalni nacionalni interes RS

Datum:

Share post:

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini RS Nedeljko Ćorić poručio je svojim kolegama u Skupštini da moraju da budu svjesni svoje odgovornosti i da svojim odlukama ne štite privatno mišljenje Milorada Dodika nego vitalni nacionalni interes RS.

„Mogu da shvatim da neko ne razumije političke odluke koje donosimo, ali ne mogu da razumijem da vi pokušavate da pošaljete poruku biračima, onima koji su vas birali, ljudima koji vam daju povjerenje i onima od kojih očekujete pozornost i pažnju, i da očekujete da napravite neki rezultat na izborima a da rušite institucije RS. Ako mi danas u Narodnoj skupštini nismo svjesni svoje odgovornosti, kao narodni poslanici, da svojom odlukom ne štitimo privatno mišljenje Milorada Dodika, nego štitimo vitalni nacionalni interes RS“, rekao je Ćorić na sjednici Narodne skupštine RS.

 
Ćorić je u svom obraćanju zamjerio poslanicima nedostatak dostojanstva u pogledu očuvanja nacionalnog interesa u Narodnoj skupštini RS.

„Kada je riječ o tome da li je gospodin Dodik donio najbolju odluku – treba da znate da je gospodin Dodik ovdje na svom terenu. Politika je njegovo osnovno zanimanje i bavi se njom 40 godina. Treba da poštujete i kada ne razumijete. Treba da poštujete, a ako ne znate, potražite mišljenje nekih Srba koji će vas edukovati, a ne neki koji su protiv interesa RS i koji se sada smiju svima nama ovdje u Narodnoj skupštini RS i gledaju šta rade Srbi u RS, nakon što su se bošnjačke snage okupile protiv interesa Srbije i RS. Mi nemamo dostojanstvo da sačuvamo ni naš nacionalni interes u Narodnoj skupštini RS“, naglasio je Ćorić.

Ćorić je ocijenio da u Skupštini postoji nedostatak konstruktivnog dijaloga i konkretnih prijedloga, te istakao da poslanici moraju biti svjesni odgovornosti koju njihova funkcija nosi.  

„Mislite da je značajno što ćete izaći i reći narodu – vi ste lopovi, vi ste lažovi. To sve govori o vama. To gospodo govori o vama. Izađite pa recite nešto smisleno, recite šta mislite vi da u ovom trenutku treba da se uradi.  Dajte neki prijedlog, konkretan zaključak, recite kako vidite vrijeme za 10 godina, šte će biti na ovim prostorima. Ove odluke se ne donose od danas za sutra. Danas odlučujemo o nečemo što će biti narednih 10, 20 godina. Svi ćemo mi nositi breme odgovornosti, jer smo bili poslanici u Narodnoj skupštini RS“, rekao je Ćorić.

Ćorić je ukazao poslanicima na ono što smatra da je suština njihove uloge u Narodnoj skupštini RS, istakavši nužnost učešća poslanika u izgradnji dostojanstva Narodne skupštine i pružanju snage predstavnicima srpskog naroda na nivou BiH.   

„Neko nas je izabrao da budemo ovdje i da donosimo odluke. Nije nas niko poslao ovdje da se utrkujemo ko će biti glasniji, ko će ovdje biti nekulturniji, neprimjereniji, nego da, u skladu sa našim obavezama i odgovornostima, izgradimo dostojanstvo ovog doma i damo snagu svim  našim predstavnicima na nivou BiH, da nas tamo zastupaju na najbolji mogući način, da zastupaju interese RS. Niko tamo ne zastupaa sebe. Svi ti ljudi koji su bili na sastanku kod srpskog člana Predsjedništva došli su jer razumiju svoju ulogu, da su oni izabrani, imenovani predstavnici RS“, rekao  je Ćorić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„ISKORISTILI SU TRAGEDIJU“: Davor Dragičević traži da Stanivuković i Trivićeva odustanu od kandidature

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida Dragičevića, koji se kandidovao za gradonačelnika Banjaluke, traži da se iz izborne...

Prije deset godina preminuo Dobrice Ćosića

Književnik, revolucionar i disident, kratkotrajni predsjednik SR Jugoslavije, Dobrica Ćosić umro je prije deset godina, 18. maja 2014. Ćosić...

RUSKI PATRIJARH KIRIL: Zabrana ulaska Porfiriju na KiM gest neprijateljstva prema SPC

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril osudio je nedavnu zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju srpskom patrijarhu Porfiriju...

SPC i njeni vernici danas obilježavaju dan posvećen Svetoj velikomučenici Irini

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obilježavaju dan posvećen Svetoj velikomučenici Irini. Životni put ove svetice bio je...