Član PDP podnio KRIVIČNU PRIJAVU protiv Stanivukovića

Datum:

Share post:

Uzavrela atmosfera u Partiji demokratskog progresa (PDP) se ne smiruje već neko vrijeme, a novi unutarstranački potres priredio je član ove stranke Nikola Novaković, koji je podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika GO PDP Banjaluka i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Novaković je prijavu podnio danas Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci, a osim Stanivukovića, prijava je podnesena i protiv drugih odgovornih lica u Gradskoj upravi Banjaluka, zbog, kako kaže Novaković, postojanja osnovane sumnje da su oktobru 2022. počinili više krivičnih djela, a sva se odnose na izborni proces u BiH.

Novaković je novinarima rekao da je u PDP ušao 2020. godine, nešto prije lokalnih izbora u BiH, te je dodao da će danas obavijestiti stranačke organe o napuštanju stranke.

„Učlanio sam se u PDP iz uvjerenja da su Draško Stanivuković  i PDP zaista borci protiv kriminala i korupcije. Protkom vremena sam vidio neke sumnjive aktivnosti i da je Stanivuković čovjek koji je spreman na sve. Određene stvari, kojima sam ja svjedočio, iznio sam tužiocu“, rekao je Novaković, ali o detaljima nije htio zbog, kako kaže, interesa istrage.

On kaže da je Tužilaštvu predao neoborive dokaze koji dokazuju sve navedeno iz prijave. Ipak,  nije htio otkriti o čemu se konkretno radi. 

„O svemu sam upoznao tužioca i dalje je na Tužilaštvu da postupa. Dalje ne bih iznosio detalje“, izjavio je Novaković.

PDP je već neko vrijeme na klimavim nogama. Nakon tihog rata Stanivukovića i Jelene Trivić, Trivićka je napustila stranku i osnovala svoju koju je nazvala Narodni front. Da stvar bude gora, povukla je određeni dio članstva, kako PDP-a tako i drugih opozicionih stranaka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...