CIVILNA ZAŠTITA BIJELJINA – Vodostaj Save raste, Drina stagnira

Datum:

Share post:

Sve rijeke na području Semberije su u riječnim koritima, daleko ispod kota redovne odbrane od poplava i za sada nema opasnosti od njihovog izlivanja, objavljeno je na sajtu grada Bijeljine.

Vodostaj rijeke Drine je u stagnaciji u protekla 24 časa, a jutros u 6.00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je 231 centimetar.

Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od 450 centimetara.

Vodostaj rijeke Save u 6.00 časova na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je 714 centimetara i u protekla 24 časa u porastu je za 88 centimetara.

Granica redovne odbrane od poplava je kada vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Jamena dostigne kotu od 970 centimetara.

Vodostaji ostalih manjih vodotoka Janje, Gnjice, Lukavca su u granicama normale.

U protekla 24 časa na području Bijeljine palo je 6,7 litara kiše po metru kvadratnom.

Civilna zaštita najavila je nastavak praćenja i obilaska područja uz riječne vodotoke i po potrebi preduzimanje i drugih mjera iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ĐURĐEVIĆ: KMF „Radnik MD Shop“ je ponos Bijeljine (foto, video)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, danas je organizovao prijem za šampione BiH u futsalu KMF "Radnik MD...

Potpisivan ugovora izmedju RTRS i rukometnog kampa „Mladen Bojinovic Dugi“

U Multimedijalnoj sali RTV danas je održana konferencija za medije povodom trećeg rukometnog kampa za djecu uzrasta 10-...

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Kvalitetnom praktičnom nastavom zadržati mlade na našim prostorima (foto)

Poslovni subjekti u Republici Srpskoj sve češće se susreću sa problemom nedostatka kvalifikovane radne snage pa tako potraga...

Redovna isplata prava iz sistema dječije zaštite počela je danas

Redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava...