City Mall doo Bijeljina investira oko 40 miliona maraka u Doboj u kome gradi najveći tržni centar u regiji (foto)

Datum:

Share post:

U Doboju niče najveći tržni centar u regiji

Doboj važi za regionalni administrativni centar, ali pretenduje da postane i važan trgovački centar. Investicije u tom sektoru su u porastu, a pogoduje im izgradnja autoputeva.

Investitor City Mall doo Bijeljina, uložiće oko 40 miliona maraka u Doboj u kome gradi najveći tržni centar u regiji. Pomenuti grad je odabran iz više razloga.

Bijeljinci stoje iza mreže retail parkova u BiH! (video)

– Trenutno na teritoriji Doboja ne postoji nikakav sličan objekat, gdje na jednom mjestu imate mjesto za uživanje, zabavu, kupovinu… A i zbog samog geografskog položaja i činjenice da je Doboj saobraćajno čvorište, da se u neposrednoj blizini nalazi drugi entitet i granica sa Republikom Hrvatskom – navela je zamjenik direktora City Mall doo Bijeljina Jadranka Ostojić.

Najveći objekat te vrste u regiji trebalo bi da bude završen do septembra. Otvoriće oko 400 novih radnih mjesta. Mišljenja Dobojlija o gradnji tržnog centra su podijeljena. Jedni smatraju da je dobro da Doboj ima takav tržni centar, dok drugi smatraju da je tržnih centara i previše i da bi trebalo novac ulagati u proizvodnju.

City Mall iz Bijeljine u Zvorniku otvorila retail park – ZVORNIK CITY PARK (foto)

Tržni centar gradi se na lokaciji bivše fabrike kompresora i pneumatskih alata “Trudbenik” čije je nepokretnosti u procesu stečaja za 12 miliona maraka kupio bijeljinski investitor.

Dragan Prodić, stečajni upravnik, naveo je da u bivšem “Trudbeniku” neće više biti proizvodnje, već će biti otvorena trgovina od koje će koristi imati sam grad.

Mato Kulaš, predsjednik Okružnog privrednog suda u Doboju, rekao je da je bilo upita zašto se nije nastavila proizvodnja i zašto nije izvršena reorganizacija.

OTVOREN BRČKO CITY PARK (foto)

– Jednostavno nije bilo zainteresovanih subjekata koji bi možda zadržali tu djelatnost – kaže Kulaš.

Stečaj je zbrinuo i oko 130 radnika koji su uspjeli da naplate svoja potraživanja.

Predrag Jorgić, predstavnik radnika, istakao je da je ovo jedinstven uspjeh da je neka firma prodata u za neku normalu cijenu, jer se tim novcem isplatio dug radnicima, pa čak i, kako kaže, nešto kamata na neisplaćene plate.

Izgradnjom tržnog centra, nove bolnice i brojnih stambeno-poslovnih objekata, Doboj se širi ka južnom dijelu. Prateći zahtjeve investotora grad pokušava da obezbijedi infrastrukturu.

– Već imamo određene infrastrukturne projekte, tj. saobraćajnice, vrelovod, toplovodnu mrežu… sve što je potrebno da bi mogao grad da se razvija ka južnom dijelu – rekao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Trgovina je grana kojoj se, sudeći po investicijama, Doboj vraća, jer je nekada, osim administrativnog, bio i značajan trgovački centar.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Stanje na putevima u Srpskoj za 24. februar – Pretežno mokri kolovozi

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 24.02.2024 07:10:46 REPUBLIKA SRPSKA Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a vozi se po...

Naređena hitna evakuacija stanovnika: Vatrogasci se bore sa požarima u Australiji

Požar u australijskoj državi Viktorija nastavio je da se širi, zbog čega su vlasti naredile hitnu evakuaciju za...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 28 beba, od kojih 13 djevojčica i 15 dječaka. U...

Danas i sutra obilne padavine u Hercegovini

U subotu 24.02. Tokom noći i ujutru jak do olujni vetar. Vetar će tokom jutra oslabiti na severu,...