CIK ZABRANIO SELAKOVOM SPS-U DA SE KANDIDUJE NA IZBORIMA!? (foto)

Datum:

Share post:

Centralna izborna komisija BiH /CIK/ na danas održanoj sjednici u Sarajevu donijela je Odluku o utvrđivanju prava korištenja naziva političke partije SPS u izborne svrhe za Lokalne izbore 2020. godine, kojom se zabranjuje Selakovom SPS-u učestvovanje na Lokalnim izborima pod tim nazivom.

U obrazloženju CIK-a stoji da Selakov SPS koji je registrovan 26.02.2020. nema pravo koristiti naziv Socijalistička partija Srpske – SPS u izborne svrhe – pod kojim je i podnijela prijavu, jer se radi o partiji sličnog naziva prvoosnovane Socijalističke partije, registrovane 20.07.1993.

CIK je istakao da bi dozvoljavanje korištenja ovakvog naziva Selakovom SPS-u moglo zbuniti i dovesti u zabludu birače.
Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić pozdravio je odluku CIK-a, naglasivši da je SP od početka ukazivala na uzurpiranje svoga imena od strane takozvanog Selakovog SPS-a.

“Ova odluka je u potpunosti očekivana i jedina ispravna. Socijalistička partija je samo jedna u Republici Srpskoj i BiH i nećemo dozvoliti bilo kome da uzurpira naše ime i prezime staro 27 godina, naše simbole i parole”, rekao je Đokić.

Đokić je naglasio da je ovakvog stava i Socijalistička partije Srbije i njen lider Ivica Dačić koji je nedavno, još jednom poručio da priznaje samo jednu Socijalističku partiju u Republici Srpskoj i BiH u čijem osnovanju su učestvovali socijalisti sa obje strane Drine i kojoj daju punu podršku u daljem djelovanju.

On je još dodao da će SP nastaviti pravnu borbu protiv nelegalnog svojatanja imena partije od strane Selakovog takozvanog SPS, te da je uvjeren da će i Sud biti na strani prava i pravde i definitivno zabraniti korištenje ime Selakovog takozvanog SPSa u javnosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...