CIK BiH: ZAVRŠENO BRČKO – Počelo kontrolno brojanje glasačkih listića iz Prnjavora

Datum:

Share post:

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu završeno je kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Brčkog za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i počelo brojanje glasova iz Prnjavora.

Nema nekih većih odstupanja i sve ide ustaljenom dinamikom, rečeno je u Glavnom centru.

Izvori iz Glavnog centra za brojanje glasova u Sarajevu rekli su da su juče prebrojani glasovi iz Mrkonjić Grada, Šipova, Kotor Varoša i Čajniča.

Centralna izborna komisija BiH (CIK) utvrdila je u subotu, 22. oktobra, rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Iz CIK BiH su naveli da će rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi, te da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK BiH od 10. oktobra.

CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Protiv ove naredbe glasao je član CIK Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena, jer još nisu utvrđeni rezultati izbora.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pedagoški fakultet uspostavio saradnju sa Udruženjem „Bijeljinska djeca suncokreti“ (foto)

Danas je u prostorijama Pedagoškog fakulteta u Bijeljini potpisan Sporazum o saradnji između ove visokoškolske ustanove i Udruženja...

GOVEDARICA: Vlast da riješi status zaposlenih radnika SDS koji zbog američkih sankcija ne mogu da prime plate (foto)

Šef Kluba poslanika SDS u NS RS Vukota Govedarica traži od aktuelne vlasti da riješi status zaposlenih radnika...

KARAN, MINISTAR MUP RS: Policijski službenici moći će da rade do 55. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ubrzo će pokrenuti inicijativu za promjenu zakonskih odredbi koje propisuju uslove za penzionisanje...

Đurđevdanske svečanosti u Loparama

Povodom obilježavanja Dana opštine Lopare i krsne slave opštine - Đurđevdana i ove godine će u Loparama biti...