ČIJI JE POSLANIK MITRIĆ Rekao da je u SDS, a NE ODVAJA SE od Mićića

Datum:

Share post:

Mićo Mićić juče je predstavio program svoje nove stranke SDS Semberija, a sa njim je ponovo bio i Darko Mitrić, još aktuelni poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prije nekoliko dana, Mitrić je takođe bio u sastavu delegacije SDS Semberija na sastanku sa SNSD u Banjaluci, kada je potpisan koalicioni sporazum po kome će Mićić biti njihov zajednički kandidat za gradonačelnika Bijeljine.

I dok je vrh SDS svojevremeno ekspresno isključio Mićića iz stranke zbog savezništva sa Dodikom, prema Mitriću su mnogo blaži.

– Ako mu nije dobro u SDS, neka bira svoj politički put – stav je predsjednika SDS Mirka Šarovića.

Mada je predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić izjavio da je skupštinska većina u NSRS u Mitriću dobila još jednog poslanika, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Miladin Stanić kaže da nema nikave informacije o odlasku poslanika.

– On je skroz dobar momak, u klubu je odličan saradnik, nisam imao ni jednu primjedbu na njegov rad. Kako će to dalje ići, stvarno ne bih mogao reći – kaže Stanić za Srpskainfo.

Po svemu sudeći, Mitrić za sada sjedi na dvije stolice – opozicionoj i vladajućoj. Makar zvanično, dok se nezvanično već mjesecima priča da je bliži Mićiću nego SDS.

-Mitrić se prije neki dan izjasnio da je i dalje u SDS, dok ne donese neku drugu odluku. Ako je donese. Mi ga smatramo našim članom. Normalno je da bismo željeli da ostane u SDS kao poslanik, kolega prijatelj. To je njegova lična odluka, ne ulazim u to što će da uradi. Vjerujem da će ostati u SDS. Ali, evo, da sačekamo još koji dan – kaže za Srpskainfo povjerenik SDS za Bijeljinu i član Predsjedništva stranke Tomica Stojanović.
Komentarišući Mitrićevo pojavljivanje na sastanku Mićića i Dodika, Stojanović kaže da za njega lično takvo ponašanje nije prihvatljivo.
– Ako ostajem u SDS, onda nemam šta da sjedim sa Mićićem i Dodikom. Pogotovo sa Mićićem koji je napustio SDS. Ali, neka odluči kako želi – poručuje Stojanović.

Konkretan odgovor Mitrića juče nismo uspjeli da čujemo. On se javio na telefon, rekao da je na sastanku i da ga pozovemo za pola sata, ali nakon toga nije odgovarao na pozive.

– Nećemo biti politika koja dijeli ljude, nego politika koja okuplja sve subjekte oko jednog cilja. Zato smo potpisali sporazum sa najvećom političkom partijom i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Zato smo se opredijelili da sarađujemo sa Vladom RS i Savjetom ministarta BiH jer bez saradnje sa institucijama RS i BiH,  Semberija ne može imati napretka – naglasio je Mićić predstavljajući programske ciljeve partije.

Kaže da viziju boljeg razvoja Bijeljine mora da počiva na širokoj političkoj podršci i političkom jedinstvu.

-Proteklih 15 godina zastupao sam taj princip, ali SDS, prije bih rekao, njeno rukovodstvo, bilo je protiv tog pristupa i SDS je proglasio borbu protiv SNSD i Milorada Dodika kao jedini prioritet te politike – rekao je Mićić.

„Podrška ni u snovima“

Nakon što je Mićić pozvao i SDS da ga podrži u izboroma za gradonačelnika Bijeljine, iz Gradskog odbora SDS su saopštili da „Mićo Mićić, ni u najljepšim snovima, ne može imati podršku SDS Bijeljina, nakon što je okrenuo leđa stranci i izdao svoj narod“.

-Da je trebao našu podršku prirodno je bilo da je ostao u SDS. Nasuprot tome, okrenuo je leđa stranci i izdao svoj narod. On je sada jedna potpuno obezvređena ličnost – navode u GO SDS Bijeljina.

Dešavamnja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

1/8 FINALA KUPA SRPSKE U FUTSALU: KMF Radnik MD Shop u Goraždu

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas su izvučeni parovi osmine finala Kupa Republike Srpske u futsalu, piše...

City Mall iz Bijeljine u Zvorniku otvorila retail park – ZVORNIK CITY PARK (foto)

U BiH je jučer otvoren još jedan retail park, dio je mreže koja se brzo širi U Bosni i...

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović skuplja potpise i formira udruženje građana!?

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS) skuplje potpise s ciljem da registruje udruženje građana, saznaje Srpskainfo u tom gradu. Kako...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Ima novca za isplatu 30% subvencija roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće (foto)

Ima novca za isplatu 30% subvencija roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće, neistine i manipulacije su da...