ČIJI JE POSLANIK MITRIĆ Rekao da je u SDS, a NE ODVAJA SE od Mićića

Datum:

Share post:

Mićo Mićić juče je predstavio program svoje nove stranke SDS Semberija, a sa njim je ponovo bio i Darko Mitrić, još aktuelni poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prije nekoliko dana, Mitrić je takođe bio u sastavu delegacije SDS Semberija na sastanku sa SNSD u Banjaluci, kada je potpisan koalicioni sporazum po kome će Mićić biti njihov zajednički kandidat za gradonačelnika Bijeljine.

I dok je vrh SDS svojevremeno ekspresno isključio Mićića iz stranke zbog savezništva sa Dodikom, prema Mitriću su mnogo blaži.

– Ako mu nije dobro u SDS, neka bira svoj politički put – stav je predsjednika SDS Mirka Šarovića.

Mada je predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić izjavio da je skupštinska većina u NSRS u Mitriću dobila još jednog poslanika, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Miladin Stanić kaže da nema nikave informacije o odlasku poslanika.

– On je skroz dobar momak, u klubu je odličan saradnik, nisam imao ni jednu primjedbu na njegov rad. Kako će to dalje ići, stvarno ne bih mogao reći – kaže Stanić za Srpskainfo.

Po svemu sudeći, Mitrić za sada sjedi na dvije stolice – opozicionoj i vladajućoj. Makar zvanično, dok se nezvanično već mjesecima priča da je bliži Mićiću nego SDS.

-Mitrić se prije neki dan izjasnio da je i dalje u SDS, dok ne donese neku drugu odluku. Ako je donese. Mi ga smatramo našim članom. Normalno je da bismo željeli da ostane u SDS kao poslanik, kolega prijatelj. To je njegova lična odluka, ne ulazim u to što će da uradi. Vjerujem da će ostati u SDS. Ali, evo, da sačekamo još koji dan – kaže za Srpskainfo povjerenik SDS za Bijeljinu i član Predsjedništva stranke Tomica Stojanović.
Komentarišući Mitrićevo pojavljivanje na sastanku Mićića i Dodika, Stojanović kaže da za njega lično takvo ponašanje nije prihvatljivo.
– Ako ostajem u SDS, onda nemam šta da sjedim sa Mićićem i Dodikom. Pogotovo sa Mićićem koji je napustio SDS. Ali, neka odluči kako želi – poručuje Stojanović.

Konkretan odgovor Mitrića juče nismo uspjeli da čujemo. On se javio na telefon, rekao da je na sastanku i da ga pozovemo za pola sata, ali nakon toga nije odgovarao na pozive.

– Nećemo biti politika koja dijeli ljude, nego politika koja okuplja sve subjekte oko jednog cilja. Zato smo potpisali sporazum sa najvećom političkom partijom i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Zato smo se opredijelili da sarađujemo sa Vladom RS i Savjetom ministarta BiH jer bez saradnje sa institucijama RS i BiH,  Semberija ne može imati napretka – naglasio je Mićić predstavljajući programske ciljeve partije.

Kaže da viziju boljeg razvoja Bijeljine mora da počiva na širokoj političkoj podršci i političkom jedinstvu.

-Proteklih 15 godina zastupao sam taj princip, ali SDS, prije bih rekao, njeno rukovodstvo, bilo je protiv tog pristupa i SDS je proglasio borbu protiv SNSD i Milorada Dodika kao jedini prioritet te politike – rekao je Mićić.

„Podrška ni u snovima“

Nakon što je Mićić pozvao i SDS da ga podrži u izboroma za gradonačelnika Bijeljine, iz Gradskog odbora SDS su saopštili da „Mićo Mićić, ni u najljepšim snovima, ne može imati podršku SDS Bijeljina, nakon što je okrenuo leđa stranci i izdao svoj narod“.

-Da je trebao našu podršku prirodno je bilo da je ostao u SDS. Nasuprot tome, okrenuo je leđa stranci i izdao svoj narod. On je sada jedna potpuno obezvređena ličnost – navode u GO SDS Bijeljina.

Dešavamnja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Piksi objavio širi spisak za EURO

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak pred EURO. Na njemu se nalaze 35 imena, od...

Dodik u Doboju na manifestaciji folklora „Balkanski karavan“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će u Doboju prisustvovati manifestaciji folklora "Balkanski karavan". Dodik će manifestaciji prisustvovati u...

KMF “Radnik MD Shop“ večeras u finalu Kupa BiH i borbi za trofej koji jedino nedostaje

Futsaleri Radnika iz Bijeljine morali su iza sebe ostaviti neuspjeh u ligi Bosne i Hercegovine. Semberci su ispali...

RADOJIČIĆ: Želim biti alternativa postojeća dva politička bloka, SNSD – SDS i PDP

Predsjednik pokreta Svojim putem Igor Radojičić, rekao je da su lokalni izbori stepenica do narednih opštih izbora kada...