Bube služe da se druže – REVIJALNA VOŽNJA Bubama od Bijeljine do Brčkog i nazad

Datum:

Share post:

Približava nam se događaj koji će probuditi ljubitelje kultnih automobila iz prošlih decenija i pružiti im priliku da se vrate u vrijeme kada su ulice bile ispunjene šarenim i simpatičnim Bubama.

U sklopu sveobuhvatne manifestacije VII Bijeljinske bubijade, u subotu, 19. avgusta 2023. godine, dogodiće se nešto posebno – revijalna vožnja Bubama od Bijeljine do Brčkog i nazad, uz zanimljive detalje koji će osvijetliti istoriju ovih kultnih vozila.

Inicijator ovog događaja je Dragan Peštić, naš cijenjeni sugrađanin i zaljubljenik u oldtajmere. Zajedno sa tehničkom podrškom Turističke organizacije Brčko distrikta BiH, ovo će biti prilika da više od šezdeset Buba i kombija T1, T2 i T3 zablista na ulicama, ostavljajući za sobom trage uspomena i smijeha.

Uzbudljiv dio događaja će se odviti na Trgu mladih u Brčkom, gdje će se ovi vanvremenski četverotočkaši izložiti javnosti od 14:00 do 17:00 časova. Svi prisutni sugrađani će imati jedinstvenu priliku da se približe ovim posebnim vozilima, da zavire u unutrašnjost modela koji su obilježili generacije i da se vrate u vrijeme kada su Bube bile sinonim za slobodu i avanturu.

Iako se manifestacija fokusira na nasljednike bivše Jugoslavije, očekuje se da će se na događaju pojaviti i strastveni ljubitelji Buba iz drugih zemalja. Ljubitelji ovih vozila iz Grčke, Bugarske, Rumunije i Austrije su već najavili svoj dolazak, što će dodatno obogatiti internacionalnu dimenziju ovog jedinstvenog okupljanja.

Ova bubijada će biti mnogo više od običnog okupljanja ljubitelja oldtajmera. Biće to prava vremeplovna avantura koja će nas vratiti u neka druga vremena, kada su se ulice krasile retro vozilima koja su izazivala osmijehe na licima prolaznika.

VII Bijeljinska bubijada nas poziva da se prisjetimo ljepote prošlosti i da se ujedinimo u ljubavi prema automobilima koji su obiljležili epohu. Svi ste pozvani da se pridružite ovoj nezaboravnoj vožnji kroz vrijeme i da zajedno proslavimo ljubav prema Bubama!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nula49.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...