BRATSKI SASTANAK SVEŠTENSTVA ARHIJEREJSKOG NAMJESNIŠTVA BIJELJINSKOG

Datum:

Share post:

Po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog g. Fotija,  u petak treće nedelje Svete Četrdesetnice, 5. aprila,  služena je Sveta liturgija Pređeosvećenih darova, nakon koje je održan redovan godišnji sastanak sveštenstva Arhijerejskog namjesništva bijeljinskog.
 
Ove godine molitveno sabranje je održano u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Bijeljini.
 
Evharistijskim sabranjem je načalstvao protojerej Nenad Đurić, uz sasluženje protonamjesnika Aleksandra Mirkovića, jereja Mladena Jovića i protođakona Bojana Čečara.
 
Paroh roćevićki, protojerej-stavrofor Teodor Stanišić, dugogodišnji duhovnik i ispovjednik sveštenstva iz bijeljinskog namjesništva, je i ovom prilikom obavio Svetu tajnu ispovijesti sveštenika.
 
Prigodnom besjedom obratio se sveštenik Mladen Jović govoreći o Velikom postu kao o putu na kome nosimo svoj krst, te da nam liturgije na kojima se pričestimo dođu kao oaze pune blagoslova i odmora koji nas okrijepi da do kraja izdržimo put koji je novi početak – svijetlo Vaskrsenje Hristovo.
 
Po završetku bogosluženja uslijedio je radni sastanak kojim je predsjedavao nadležni Arhijerejski namjesnik protojerej-stavrofor Ljubo Bogdanović.
 
 Nakon radnog sastanka svi su okrijepili za trpezom ljubavi koju je pripremio ovogodišnji domaćin protonamjesnik Miran Gavrilović, starješina Petropavlovskog hrama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Njemačka osveta Srbima

POVEZANE VIJESTI

Njemačka osveta Srbima

21. juna 1940. godine u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se...

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...