BOŽOVIĆ: Stigla je era u kojoj dezerter odlikuje dezertera (foto)

Datum:

Share post:

Republici Srpskoj treba mir i smirivanje tenzija, treba joj bolji zdravstveni sistem, konkretnija podrška školstvu, treba jasna vizija, tehnološki napredak, siguran život. Treba joj budućnost u kojoj ćemo jednako brinuti o onima koji su stvarali našu otadžbinu i o onima koji treba da nastave taj put. Sve ostalo je laž, uvreda,  poniženje sopstvenog naroda kojeg je stigla “era u kojoj dezerter odlikuje dezertera”, kaže Marinko Božović, načelnik Istočne Ilidže.

Božović navodi da je pismo koje jutros dobio, a koje ovom prilikom prosleđuje javnosti, osnažilo njegovo opredjeljenje da nikada i nigdje ne bude dio lažnog patriotizma.

 „Da se nikada i nigdje ne busam praznim floskulama i zapaljivom retorikom bez krajnjeg cilja. Da o ratu pričam sa pijetetom prema svim žrtvama na svakoj strani, ali i da pomognem,  kada god mogu, vojnicima Vojske Republike Srpske koji su se godinama borili protiv svjetskih sila čiji je cilj bio zatiranje svega srpskog na ovom malom i krvavom prostoru, a sada leže zaboravljeni po bjelosvjetskim kazamatima“, kaže Božović i poručuje:

„Zbog toga se sav moj sistem vrijednosti, nevezano za političko opredjeljenje, buni protiv današnje vlasti u Republici Srpskoj. Zbog zaboravljenih heroja iz prošlosti, zbog neodgovornosti prema našim budućim herojima.“

Ko može, pita Božović, da govori o nekom novom ratu, kada još uvijek krvare rane devedesetih.

„Ko može da prijeti, plaši novim okršajima kada je zaboravio one koji su stali na prag otadžbine kada je trebalo? Ko smije da nas u 21. vijeku 2024. ljeta Gospodnjeg vraća 30 godina unazad“, kaže Božović.

On upozorava da se zatire istorija Republike Srpske koju je, zajedno sa istinskim herojima devedesetih godina, pisao pokret Srpske demokratske stranke.

Time se, napominje on,  ruše temelji Srpske i ne poštuje njen kontinuitet.

„Treba nam vlast koja će sa jednakim poštovanjem položiti vijenac na grob bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića i na grob Momčila Krajišnika, koji je bio prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, jer time će se ukazati značaj Republici Srpskoj, bez obzira na lični odnos prema pomenutim ljudima. No, prije svega, treba nam vlast koja će položiti vijence na Vojničkom groblju “Novi Zejtinlik”. Tek to bi bio znak iskrenog patriotizma i da je Republika Srpska iznad svih političkih razlika“, kategoričan je Božović.

Ističe da Republici Srpskoj treba mir i smirivanje tenzija koje se, prema njegovim riječima, nožem mogu sjeći.

„Treba bolji zdravstveni sistem, konkretnija podrška školstvu, treba jasna vizija, tehnološki napredak, siguran život. Republici Srpskoj treba budućnost u kojoj ćemo jednako brinuti o onima koji su stvarali našu otadžbinu i o onima koji treba da nastave taj put, Sve ostalo je laž, uvreda,  poniženje sopstvenog naroda kojeg je stigla “era u kojoj dezerter odlikuje dezertera”“, rekao je Božović.

On kaže da je opština Istočna Ilidža po ko zna koji put, pokazala da pamti svoje junake.

„Ovih je dana naša zajednica dospjela u skoro sve lokalne i regionalne medije, a glavna vijest je, sasvim zasluženo, podizanje spomenika dr Miodragu Laziću u Istočnoj Ilidži. Pretenciozno je reći da sam ja pobjednik dana. Pobjednik je moja, vaša, naša Istočna Ilidža koja je još jednom, po ko zna koji put, pokazala da pamti svoje junake. Pobjednik su ti isti junaci, koji su nam osigurali budućnost i otadžbinu zvanu Republika Srpska. Hvala svim Ilidžancima zbog ove pobjede“, poručio je Božović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PUCANJ KOJIM JE POČEO RAT: Dan kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović

Na današnji dan 1992. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji Ramiz Delalić zvani Ćelo ubio je srpskog...

Danas je praznik Svetog Teodora Tirona

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju praznik Svetog Teodora Tirona, hrišćanskog svetitelja i velikomučenika. Riječ "tiron" znači...

BIJELJINA: Novo rukovodstvo mladih NPS – Katarina Stević, Bojan Perić i Teodora Pavlović (foto)

Sinoć je u Bijeljini održan izbor rukovodstva Aktiva mladih Narodne partije Srpske. Dosadašnji predstavnici AM su se zahvalili na...

TRIVIĆEVA: Stanivuković je “Dodikov čovjek”, biću kandidat za gradonačelnika Banja Luke

“Očekujem podršku opozicije, biću kandidat za gradonačelnika” Trivićeva ponovila da je Stanivuković “Dodikov čovjek” Ostajem pri stavu da ću...