Crvena zvezda se oprostila od svog legendarnog kapitena

FK Crvena zvezda oprostila se klupskom svečanošću od svog najznačajnijeg golmana i kapitena u 21. veku, Milana Borjana. Dugogodišnji stub Zvezdinih uspeha u Evropi i u Srbiji zvanično je napustio klub nakon povratka sa pozajmice Slovanu u Bratislavi, sa kojim je postao prvak Slovačke.

S obzirom na to da mu u Zvezdi nude da postane deo menadžmenta ili rukovodeće strukture kluba u kojem je pisao istoriju, Borjan nije pristao na tu opciju jer i dalje želi da igra. On će u oktobru napuniti 37 godina, a u Zvezdi je proveo šest – i to nezaboravnih. Došao je u leto 2017. godine iz Ludogoreca i bio temelj uspeha crveno-belih, plasmana u Ligu šampiona, osvajanja niza šampionskih titula, duplih kruna…

Pogledajte rastanak na „Marakani“ i susret generalnog direktora Zvezde Zvezdana Terzića i Milana Borjana.

Ispred Zvezde, Borjana su iz generalnog direktora Zvezdana Terzića, predsednika Svetozara Mijailovića i trenera Vladana Milojevića ispratili legende kluba, Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Boško Đurovski… Za duže od pola decenije u klubu, Borjan je stao uz rame takvim legendama i sigurno je da će ga put posle karijere vratiti na „Marakanu“ u nekom trenutku – pre ili kasnije. 

Na oproštaju od kluba, Borjan je rekao da je mogao još mnogo da pruži Crvenoj zvezdi kao igrač. „Znam da sam mogao još mnogo da dam Crvenoj zvezdi, ali važno je da čovek vidi kada je vreme da ide dalje. Srećan sam jer znam da sam ostavio svoje saigrače u dobrim rukama i u dobrom raspoloženju, navijače sa dobrim timom, i Crvenu zvezdu u nizu ispisivanja novih uspeha. Znam da će sve biti dobro i spreman sam da u nekom novom klubu svojim odbranama donesem nove uspehe“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: mondo.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име