Borisav Borija Perić (1939-2022) – nezamjenjiva karika u FK “Proleter“ Dvorovi pedesetih i šezdesetih godina (foto)

Datum:

Share post:

Borisav Borija Perić (1939-2022) – nezamjenjiva karika u  FK “Proleter“ Dvorovi pedesetih i šezdesetih godina                          

Borija Perić je jedan od najpoznatijih Sembereca skraja dvadesetog vijeka, koga su poznavali svi mladi iz Semberije i Regiona a koji su dolazili na kupanje na bazenima Banje Dvorovi.

Borija je bio upravnik bazena i neprikosnoveni autoritet za sve posjetioce. Jedan je od najzaslužnijih Dvorovljana za sve što je napravljeno na bazenima banje tokom dvadesetog vijeka a većinu objekata je pravio lično on sa svojim saradnicima.

Međutim, danas pišemo o fudbaleru Boriji Periću koji je fudbal igrao u FK “Proleter“ Dvorovi skraja pedesetih i sve, skoro, do kraja šezdesetih godina dvadesetog vijeka.

-Bio je nezamjenjivi igrač u tadašnoj postavi kada su igrali uglavnom Dvorovljani i takmičili se u podsaveznim ligama. Igrao je u generaciji sa Neđom, Đilasom, Borom Tanasićem, Draganom Vilotićem i ostalim, koji su u to vrjeme veselili svoje navijače dobrim igrama i ponašanjem na terenu, kaže istoričar FK “Proleter“ iz Dvorova Vladan Simeunović.

Simeunović ističe da pored toga što je igrao fudbal, Borija je bio i nezamjenjiv u radu Uprave kluba, obezbeđivanju materijalnih i građevinskih sredstava, logistici i ostalom te da je uvijek učestvovao u radu kluba, organizaciji velikih manifestacija (prijateljskih utakmica sa „Slobodom“, „Željezničarem“, „Crvenom zvezdom“, tombolama i sl.) i uvijek je imao ideje za poboljšanje i olakšanje organizacija događaja.

-Njegovi sinovi Proko i Vlado se nisu bavili fudbalom, ali nesebično pomažu rad kluba, a šansu da osvjetla njegov fudbalski obraz ima unuk Borislav Boro Perić koji nastupa u najmlađim kategorijama Proletera, nastavlja Simeunović.

-Za sve zasluge koje je ostvario u klubu, Borija Perić je od 1979. godine nosilac „BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI. Sahranjen je na lokalnom groblju u Dvorovima, zaključio je Vladan Simeunović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vijore se zastave, hiljade učesnika stiglo na Trg Krajine: Sve spremno za miting „Srpska te zove“ (foto,video)

Na Trgu Krajine se uoči mitinga "Srpska te zove" okupilo, prema procjeni novinara, više od 10.000 građana, koji...

Selak (SPS) i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u Banjaluci uoči narodnog skupa “Srpska te zove”

Predsjednik SPS Goran Selak i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin sastali su se u Banjaluci uoči narodnog skupa...

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: ’’Je li se desio genocid u Srebrenici? Jeste. I tačka!’’ (foto,video)

Srpskom narodu ponovo pokušava da se nametne epitet genocidnog rezolucijom o Srebrenici koja će biti predstavljena u Ujedinjenim...

STEVANDIĆ: Brnabićeva stiže u Narodnu skupštinu RS i obraća se na skupu „Srpska te zove“

Ana Brnabić, predsjednica Skupštine Srbije, trebala bi da uskoro dođe u Narodnu skupštinu RS, potvrdio je Nenad Stevandić,...