BORENOVIĆ O ODLUCI CIK: SNSD je navikao da ima u vlasništvu sve institucije ove zemlje

Datum:

Share post:

– Današnja odluka CIK BiH da ponovo proglasi važećim listić za listu PDP-a za delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH je jedina logična i zakonita odluka. Izborni zakon je jasan i jasna namjera glasača, odnosno narodnog poslanika bila da podrži listu PDP-a i to su slučajevi koji su se dešavali i u prethodnom periodu – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović i naveo primjer identičnog slučaja koji se desio pri izboru odbornika u Gradsko vijeće Sarajeva kada je uvažen prigovor oštećene strane.

Borenović je rekao da ne vidi razlog zašto se oko svega pravi ovolika pravna zavrzlama.

– PDP je poslao prigovor, a CIK ima ovlaštenja da donosi ovakve odluke i po službenoj dužnosti. Očigledno je da je vladajući režim, odnosno SNSD, navikao da ima u vlasništvu sve institucije ove zemlje i da pritiskom na sud i pojedine sudije pokušava da izdejstvuje odluke koje su u njihovom isključivom interesu – rekao je Borenović.

Istakao je da očekuje da se konačno održi žrijeb za dvije liste, PDP-ove i SNSD-ove.

– Onda neka kuglice sreće odrede da li će SNSD imati tog četvrtog delegata, potpuno vlasništvo nad ovom zemljom i ključeve BiH u svojim rukama ili će PDP dobiti delegata i opozicija imati dva delegata u Domu naroda, da možemo konačno donositi odluke koje bi olakšale život građana i Republike Srpske i BiH – rekao je Borenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PATOLOG SIMIĆ: Patologija je nauka gdje vidite i opipate bolest (video)

Patologija je moćna nauka - nauka gdje vidite bolest, gdje opipate bolest. To je privilegija, rekao je patolog...

Cijene hrane u BiH rastu iz dana u dan: Kako preživjeti uz svakodnevna poskupljenja

Do promjena cijena na globalnom nivou dolazi zbog toga što inflacija u svijetu nije izazvana samo jednim uzrokom,...

TRESLO SE TLO Zemljotres pogodio Srbiju

Rano jutros zemljotres je pogodio region mjesta Novi Pazar. Naime, u 07.38 po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 2.5 jedinica Rihterove skale u regionu...

MINISTAR MINIĆ: Raspisaćemo javni poziv za nabavku traktora iz Bjelorusije

Republika Srpska i Bjelorusija produbljuju već kvalitetnu saradnju, poručili su ministar industrije Republike Bjelorusije Aleksandar Ragožnik Nikolaevič i...