Borenović i Trivić u Bratuncu

Datum:

Share post:

– Ni tri decenije od kada je počela nezamisliva golgota našeg naroda u srednjem Podrinju i Birču, nije stigla pravda počinioce monstruoznih zločina nad srpskim stanovništvom ovog kraja, među kojima je najviše bilo staraca, žena i djece. Decenijama svjedočimo kako je za domaće i međunarodno pravosuđe stradanje Srba kolateralna šteta, ali mi smo tu da odamo počast žrtvama, da pamtimo i borimo se za istinu – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović u Bratuncu, nakon parastosa i polaganja cvijeća za 3.267 ubijenih Srba.
 
Narodni poslanik Jelena Trivić rekla je da su ova svirepa ubistva počinjena na kućnim pragovima na najveće pravoslavne praznike poraz svake ljudskosti, duhovnosti, ali ne poraz žrtava, nego onih koji su zločin počinili jer je pravda Božija iznad i biće teža od svake ovozemaljske kazne.
 
– I nevine žrtve u srednjem Podrinju i Birču su ugrađene u temelje Republike Srpske i njima smo dužni da je svakog dana slavimo i jačamo. Ono što se ovdje desilo nam je zavjet da čuvamo otadžbinu, ljubimo svaku njenu stopu, kao garant opstanka našeg naroda na ovim prostorima i da se više nikada nikome ne ponovi stradanje kakvo je doživio naš narod u ovom kraju – poručila je Trivićeva.
 
Parastosu koji je služio Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije, pored Borenovića i Trivićeve, prisustvovali su poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić i zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković. 
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Radislav Jovičić na IV Međunarodnom naučnom skupu “Savremeni izazovi i prijetnje bezbjednosti” (foto)

-Velika mi je čast biti učesnik današnje konferencije na ovom našem, prestižnom Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci, na...

VUKANOVIĆ: Dodik je podržao smjenu Nikole Poplašena

Vukanović podsjetio Dodika kako je govorio kada je smjenjivan Poplašen „Ako ste tada provodili oduke visokog predstavnika, zašto...

DODIK: Ukinuti odluke Šmita u roku od 7 dana – Srbi se povlače iz odlučivanja na nivou BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će zatražiti da se ukinu sve odluke Šmita u roku...

Aleksandar Trninić umjesto Vasića novi šef Kluba Ujedinjene Srpske u NS RS (foto)

Kostadin Vasić od danas nije više šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u NS RS, saznaje portal Dešavanja u...