BORAČKA ORGANIZACIJA BIJELJINA: Vukanoviću postoji li i jedan Srbin na ovom svijetu koji tebi odgovara? Ti si čovjek koji od svih naroda na svijetu najviše mrziš Srbe! (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Boračke organizacije Bijeljina prenosimo u cijelosti:

Gospodine Vukanoviću postoji li i jedan Srbin na ovom svetu koji tebi odgovar? Ti si čovek koji od svih naroda na svetu najviše mrziš Srbe.

U poslednjih nekoliko godina javno si blatio Sonju Karadžić, kćerku Radovana Karadžića, veliki broj pozicionih i opozicionih lidera u Republici Srpskoj, Boračku organizaciju Republike Srpske i njene predsednike, kao i druge organizacije proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata, Predsednika Narodne Skupštine, Načelnike opština i Gradonačelnik Gradova, Predsednike Republike Srpske, Predsednika Republike Srbije, Srpsku pravoslavnu crkvu i njene velikodostojnike a ni Njihove svetosti Patrijarsi Srpski često ti nisu bili po volji.

Ima li gospodine Vukanoviću za tebe bilo šta sveto? Svaki Srbin koji se ne slaže sa tvojim mišljenjem za tebe je izdajnik, poltron, ulizica, neprijatelj, plaćenik itd. Da li sebe smatraš pravednikom bez mane, novim Mejsijem ili Gospodom Bogom u ljudskom obliku? Ko ti daje za pravo da nam svima sudiš? Odakle ti pravo da govoriš o odbrambeno-otadžbinskom ratu i ljudima koji su krv prolivali za Republiku Srpsku, Krst časni i slobodu zlatnu? Šta si ti radio u svom životu osim što napadaš i blatiš Srbe? Ko tebe plaća, čiji si ti poltron, plaćenik, ulizica i potrčko? Koja nam ti gospodine Vukanoviću rešenja nudiš: da postanemo protektorat uz vaskrsnuće novog Benjamina Kalaja, da uđemo u unitarnu BiH i da se svi poturčimo ili da Srpsku proglasimo za monarhiju a tebe za Kralja sa neograničenim ovlašćenjima? Hoćemo li u našoj Republici oduzeti pravo glasa svakom onom ko za tebe ne glasa? Treba li svakog onog ko je stvarao ovu Republiku osuditi na dugogodišnju robiju? Da li smo mi Srbi u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu bili agresori? Da li smo mi Srbi genocidan narod? Da li je Republika Srpska genocidna tvorevina? Koja je gospodine Vukanoviću tvoja politička agenda? Šta su rešenja? Da li narod treba da se pita ili samo ti u ime celokupnog naroda? Da li si ti jedini pametan a svi mi budale?

Bez bilo kakvog argumenta, osiono i drsko javno si napao Predsednika boračke organizacije Republike Srpske koji je član Gradske boračke organizacije Bijeljina nazivajući ga plaćenikom, poltronom i potrčkom. Na taj način napao si i stavio metu na čelo njegovoj porodici, njegovoj majci i njegovoj supruzi. Na taj način napao si njegovo troje djece. Na taj način napao si sve nas. Znaš li ti gospodine Vukanoviću šta je porodica i koja je to svetinja?

Da li znaš šta znači sa 19 godina uzeti pušku u ruke i krenuti u rat da ubijaš ili budeš ubijen, da li znaš šta znači gledati ratne drugove kako ginu, da li znaš šta znači proliti krv, biti ranjen, osakaćen i trajno telesno hendikepiran, da li znaš šta znači preživeti 15 hiruških intervencija, da li znaš šta znači pola života provesti po zdravstvenim ustanovama, da li znaš šta znači stupiti u brak sa gipsom na nozi i dvije štake u rukama, da li znaš šta znači obogaljen stavrati porodicu, da li znaš šta znači podstanarski život, da li znaš šta znači vraćati stambeni kredit 20 godina, da li znaš šta znači izroditi troje djece, da li znaš šta znači tu djecu odhraniti, vaspitati i školovati, da li znaš šta znači kada gledaš svoje troje male dece kako hodaju iza tebe i oponašaju tvoj ubogaljeni hod ali ne da bi ti se rugali već zato što misle da trebaju da budu kao njihov otac. 

Da li znaš šta znači gledati kako jedna ćerka sa diplomom Novosadskog univerziteta sada čisti Austriski parlament u Beču, druga kao uspešan student Beogradskog univerziteta čitajući i gledajući tvoje laži i napade na svog oca i napade tvojih istomišljenika kaže da se nikad neće vratiti u Republiku Srpsku za koju se njen otac borio jer tu nema šta da traži, a sin koji je završio srednju školu radi u dnevnicu za 50 KM i čeka šansu da iz te iste Republike ode što dalje, ni jedno njegovo dete ova Republika nije zaposlila, znaš li zbog čega gospodine Vukanoviću e pa zbog toga što se on uvek borio za druge za demobilisane borce, za ratne vojne invali, za porodice poginulih boraca i nije imao obraza i kredita da rešava svoje probleme, da li znaš šta znači svaku noć sanjati kako trčiš i igraš fudbal a kada se probudiš shvatiš da jedva možeš hodati i da će tako biti ceo život, da li znaš šta znači trideset godina gledati kako krv i gnoj curi iz ranjenih delova tvog tela?

Ništa ti od ovog ne znaš moj gospodine, ti samo znaš da pljuješ, vređaš, napadaš i blatiš one koji su ovako prošli, samo za to što su bili patriote, pošteni i časni ljudi! Ne znaš ti šta su muke, bol i patnja! Ne znaš ti šta je čast, poštenje i obraz! Ne znaš ti šta je patriotizam i ljubav prema domovini! Ne znaš ti šta je porodica i koja je to za nekoga svetinja! Ne možeš ti to razumeti i ne želiš da razumeš jer imaš zadatak da to skrnaviš i uništavaš!

Gospodine Vukanoviću, iako sebe smatraš bezgrešnim, udostoji se bar toliko pa okreni broj telefona svog stranačkog kolege doktora Đorđića iz Bijeljine, inače porodičnog, časnog poštenog čovjeka sa kojim imamo odličnu saradnju i koji je u svakom trenutku bio spreman da pruži ljekarsku pomoć svim boračkim kategorijama. On Radana Ostojića i njegovu porodicu poznaje 30 godina. Njega pitaj, ako i njemu veruješ a mi mu verujemo, i traži odgovor na pitanje: Da li je Radan Ostojić ono što smo mi napisali o njemu ili je ono što si ti javno napisao i izgovorio o njemu? Iskreno se nadam da ćeš moći bar toliko, da će ti sujeta to dozvoliti i da ti to neće predstavljati neku veliku poteškoću.

Radane Ostojiću imaš našu punu podršku! Budi to što si bio i do sada! Budi čovek! Budi patriota! Budi borac! Tvoja porodica može da bude ponosna na tebe! Gradska boračka organizacija Bijeljina stoji uz tebe u svakom pogledu svim svojim kapacitetima! 

PREDSEDNIK PREDSEDNIŠTVA  Rado Stevanović Rado zvani Čokalj je ratni komandir čete, oficir, odlikovani borac, ranjen četiri puta, ratni vojni invalid i sin poginulog borca.

PREDSEDNIK SKUPŠTINE Miodrag Stevanović zvani Desin je ratni komandir izviđačko-diverzanskog voda, više puta u toku rata nagrađivan, ranjen pet puta i ratni vojni invalid.

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srpska bogatija za 22 bebe: U porodilištima rođeno 13 dječaka i 9 djevojčica

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 22 bebe, 13 dječaka i devet djevojčica, rečeno je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 4,00 KM PAPRIKA...

SERVISNE INFORMACIJE za 4. oktobar: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođene TRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri bebe, dva dječaka i...