Povodom uspješnog završetka poslovne godine, direktor Bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović, sa saradnicima organizovao je danas prijem za medije u konferencijskoj sali.

Maksimović je izrazio veliku zahvalnost na korektnom medijskom izvješatavnju o svim aktivnostima u protekloj godini, istakavši da je briga o zdravlju stanovništva zajedniči zadatak. Bolnica Bijeljina tokom protekle 2023. godine postigla je značajan napredak u nekoliko ključnih područja svog rada.

“Visoko smo podigli standarde u pružanju usluga iz kardiologije. S ponosom ističem da smo obezbijedili 3 D maping sistem i da sada prof. dr Lazar Angelkov, stručnjak za liječenje aritmija, i njegov tim imaju sve uslove za rad kao u najvećim svjetskim centrima. Ne treba zaboraviti i naše interventne kardiologe sa dr Aleksandrom Janjičićem na čelu koji vrijedno rade u angio sali koja uskoro obilježava tri godine rada u režimu 24/7, pružajući usluge pacijentima iz cijele Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske i Srbije. Planiramo otvaranje nove angio sale čija je vrijednost 3 miliona KM u čemu imamo podršku Vlade Republike Srpske ”, istakao je prof. Maksimović. On je naveo da je protekle godine sa načelnikom dr Milanom Todorovićem uloženo dosta truda u razvoju hirurgije.

“U oblasti vaskularne hirurgije sada radimo sve što se radi u našoj državi, kao što su operacije aneurizme trbušne aorte, karotidne arterije i ostalo. Angažovali smo vrsnog stručnjaka iz oblasti interventne radiologije koji se bavi svim endovaskularnim procedurama i već smo izveli prvu ugradnju stenta u karotidnu arteriju. U narednom periodu uvodićemo i ostale endovaskularne procedure”, naveo je direktor bijeljinske bolnice. Prof. Maksimović je izdvojio i napredak Odjeljenja oftalmologije koju vodi dr Daliborka Ješurić gdje je u 2023. godini obavljeno više od 1500 operacija katarakte. U svom obraćanju direktor bijeljinske bolnice izdvojio je i rad Odjeljenja za ORL na čelu sa dr Nadom Savić, koja zajedno sa svojim timom, a uz pomoć profesora Nenada Arsovića, direktora Klinike za ORL Kliničkog centra Srbije, uvodi nove procedure.

Maksimović je istakao da je napredak bolnice u prethodnoj godini rezultat predanog rada svih naših zaposlenih, pomenivši rad anestezije, ginelologije, pedijatrije i neurologije.

“ Pred nama su novi izazovi i vjerujem da ćemo uz stalno zajedničko zalaganje postići još bolji kvalitet naših usluga, a time i veći stepen zadovoljstva naših korisnika”.

Čestitke na postignutom uspjehu tokom 2023. godine zaposlenima u bijeljinskoj bolnici uputio je prof. dr Nebojša Tasić, pomoćnik direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Prof. Tasić je najavio i veliki kardiološki kongres koji će se održati sljedeće godine u Bijeljini.

“Čestitam prof. dr Maksimoviću na izvanrednim rezultatima u 2023. godini, ne samo stručnim i naučnim već i organizacionim, jer je zaista pokazao da se u jednoj sjajnoj bolnici, ako okupite fantastičan tim, mogu postići i vrhunski rezultati. Prof. dr Maksimović kao predsednik Organizacionog odbora i ja kao predsjednik Naučnog odbora i predsednik HISPE, najavljujemo zajednički kongres HISPE i bolnice „Sveti Vračevi“ koji će se održati od 15. do 17. marta 2024. godine u Etno selu „Stanišići“. Kongres će okupiti neverovatan broj stručnjaka ne samo iz Republike Srpske, Srbije, već i iz regiona Hrvatske, Makedonije, BiH… Imamo i najavu da će veliki broj vrhunskih naučnika iz Evrope pa i iz sveta doći i da će to biti jedan ozbiljan međunarodni skup, kao onaj koji smo organizovali ovde i pre dve godine”, rekao je prof. Tasić. On je istakao da Bijeljina tradicionalno postaje i centar naučnog okupljanja zdravstvenih radnika, ljekara i medicinskih sestara.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име