Saopštenje bijeljinske Bolnice prenosimo u cijelosti:

USPJEŠNO OPERISAN PACIJENT SA RUPTUROM ANEURIZME TRBUŠNE AORTE
Hirurški tim ljekara bijeljinske bolnice u subotu, 10. juna., uspješno je izveo jedan od najkomleksnijih operativnih zahvata u vaskularnoj hirurgiji, operaciju rupturirane aneurizme aorte kod sedamdeset osmogodišnjeg pacijenta Petra Dujkovića iz Velike Obarske.
Operaciju je izveo dr Nemanja Janković, subspecijalista vaskularne hirugije, uz tim hirurga koji su činili dr Jovica Vidović, vaskularni hirurg, dr Milan Todorović, načelnik Odjeljenja za hirurgiju i dr Slaviša Dabić, opšti hirurg. U anesteziološkom timu su bili dr Olja Dabić i dr Dalibor Stojanović.
Veoma sam ponosan na naše hirurge i najavljujem da ćemo uskoro uvesti u redovnu proceduru operacije aneurizme aorte.
Tokom boravka u našoj ustanovi, u nekoliko navrata sam obišao operisanog pacijenta Petra Dujkovića i uvjerio sam se da postoperativni tok teče uredno.
Vaskularna hirurgija u bijeljinskoj bolnici napreduje ubrzanim koracima. Prošle godine smo uveli u redovan rad hirurško liječenje karotida, a sada su se stekli svi uslovi kadar, oprema i prostor za uvođenje u redovan rad, najkompleksnije operativne porcedure u vaskularnoj hirurgiji kod nas, a to je aneurizma aorte.
Imamo stručnu podršku iz Kliničkog centra Srbija, gdje nam sa Klinike za vaskulrna i endovaskularnu hirurgiju povremeno dolazi prof.dr Marko Dragaš sa svojim timom i boravi u našoj ustanovi. Idemo dalje!
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име