BOLNICA BIJELJINA: Nema novoregistrovanih na Covid 19

Datum:

Share post:

Na dan 4. maja, epidemiološka situacija na području Semberije i dalje je pod kontrolom. Jedna osoba, koja je pozitivna na COVID19 i koja se nalazi u Domu učenika, dobrog  je zdravstvenog stanja, a u ovoj sedmici biće urađen i retest.

Nema novoregistrovanih osoba pozitivnih na virus korona, prazan je i bolnički karantin, a do 9 časova 4. maja, testirano je ukupno 411 osoba. U bolničkoj izolaciji nalazi se 11 osoba, a u kućnoj osam (8). Iz Instituta za javno zdravstvo čekamo 13 rezultata.

Narednih dana, u skladu sa preporukom resornog ministarstva, postepeno ćemo prelaziti na rad specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti uz poseban režim zakazivanja preko porodičnog ljekara uz obavezan anketni epidemiološki list koji ne smije biti stariji od tri dana. Sve mjere zaštite pacijenata i zdravstvenih radnika biće strogo poštovane i u skladu sa primjenom posebnog protokola rada.

Takođe, pripreme za Virusološku laboratoriju su završnoj fazi, o čemu ćemo naše stanovništvo blagovremeno obavijestiti.

Hvala građanima na iskazanom stepenu lične i kolektivne odgovornosti, koja je značajno doprinijela stabilnoj epidemiološkoj situaciji, a iskreno vjerujemo da će tako biti u danima pred nama, saopšteno je iz bijeljinske bolnice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BABALJ, SDS: Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret

"Republika Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret. Moje mišljenje je da je danas Srpska,...

UGLJEVIK: Perić i Lazić uručili novu opremu za FK „Budućnost“ iz Ravnog Polja (foto)

NOVA OPREMA ZA FK „BUDUĆNOST“ IZ RAVNOG POLjA Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić,  zajedno sa  predsjednikom  Skupštine opštine Zoranom...

ŽRK “RADNIK” IZ BIJELJINE KORAK BLIŽE TITULI

ŽRK "RADNIK"- ŽRK "BORAC" 30:29 (17:16) U derbiju kola 1.lige Republike Srpske za žene, koji je danas odigran u...

Episkop Fotije u Ugljevičkoj Obriježi: Duhovna radost Božjeg naroda

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je da su post i molitva potrebni svima te da se treba...