BOLNICA BIJELJINA: Nema novoregistrovanih na Covid 19

Datum:

Share post:

Na dan 4. maja, epidemiološka situacija na području Semberije i dalje je pod kontrolom. Jedna osoba, koja je pozitivna na COVID19 i koja se nalazi u Domu učenika, dobrog  je zdravstvenog stanja, a u ovoj sedmici biće urađen i retest.

Nema novoregistrovanih osoba pozitivnih na virus korona, prazan je i bolnički karantin, a do 9 časova 4. maja, testirano je ukupno 411 osoba. U bolničkoj izolaciji nalazi se 11 osoba, a u kućnoj osam (8). Iz Instituta za javno zdravstvo čekamo 13 rezultata.

Narednih dana, u skladu sa preporukom resornog ministarstva, postepeno ćemo prelaziti na rad specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti uz poseban režim zakazivanja preko porodičnog ljekara uz obavezan anketni epidemiološki list koji ne smije biti stariji od tri dana. Sve mjere zaštite pacijenata i zdravstvenih radnika biće strogo poštovane i u skladu sa primjenom posebnog protokola rada.

Takođe, pripreme za Virusološku laboratoriju su završnoj fazi, o čemu ćemo naše stanovništvo blagovremeno obavijestiti.

TESTNA REKLAMA

Hvala građanima na iskazanom stepenu lične i kolektivne odgovornosti, koja je značajno doprinijela stabilnoj epidemiološkoj situaciji, a iskreno vjerujemo da će tako biti u danima pred nama, saopšteno je iz bijeljinske bolnice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Uvoznici gasa u BiH čekaju nove ugovore sa Rusima

Početkom 2023. godine, odnosno 1. januara, ističu ugovori za nabavljanje gasa, a kompanije u entitetima Republici Srpskoj i...

ĐURĐEVIĆ, SNSD: Odbornici usvojili rebalans budžeta za 2022., uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet (foto,video)

Povodom današnje 17. sjednice Skupštine Grada bijeljina na svom FB nalogu oglasio se i odbornik SNSD Bijeljina, ujedno...

Gradonačelnik Bijeljine sutra o upisnoj politici u srednje škole

Sutra, (četvrtak, 8. decembar 2022. godine), biće održan sastanak predstavnika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Privredne komore, Udruženja...

ČOVIĆ, HDZ: Dogovor sa SNSD za sedam dana, ništa sporno oko Savjeta ministara

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović izjavio je danas da će HDZ, stranke "osmorke" i SNSD za sedam dana razgovarati...