Bokseri iz Bosne i Hercegovine koji su boravili na kvalifikacionom turniru u Londonu za Olimpijske igre nalaze se u izolaciji i za sad kod njih nema simptoma korona virusa, rekao je jedan od članova ekspedicije Milenko Tomić.

Trenutno su Bokserski savezi Hrvatske i Turske potvrdili da je nekoliko njihovih takmičara pozitivno na virus. U Hrvatskoj su jedan trener i takmičar, dok je u Turskoj zaraženo šest članova delegacije.

-Iz Bosne i Hercegovine je na turniru učestvovalo šest članova, od toga su bila četiri boksera i dva člana delegacije. Jedan bokser je odmah sa takmičenja otišao u Njemačku dok smo mi ostali se uredno prijavili i trenutno se nalazimo u karantinu i pridržavamo se propisanih mjera. Za sad niko od nas ne pokazuje simptone virusa korona, istina jedan takmičar je imao temperaturu ali nije bio virus. Ipak, maksimalno smo oprezni jer je prošlo tek devet dana i u striktnoj smo izolaciji – istakao je Tomić.

Bokseri ističu da su očekivali da se ovo takmičenje odgodi i da se ne izlažu riziku. Međutim to se nije desilo i kvalifikacioni turnir je počeo i tek je nakon dva kruga prekinut. Pri tome na takmičenju nije bilo nikakih mjera zaštite kao ni u čitavoj Engleskoj.

-Do trenutka odlaska smo očekivali da nam jave da je takmičenje otkazano jer su u tom momentu sva takmičenja prekinuta. Ipak, to se nije dogodilo. Umjesto toga otišli smo u London i spremali se za turnir najnormalnije. Nikakvih mjera opreza nije bilo, a ni u samoj Engleskoj nisu donijete bilo kakve zabrane. Već u to vrijeme naše vlasti su reagovale, dok je kod njih sve bilo normalno pun grad. Trenirali smo u salama u velikim grupama i ono što nas malo brine je što smo bili u grupi sa bokserima iz Hrvatske. Zatim je takmičenje počelo, održala su se dva kola a onda je stigla direktiva da se prekine i takmičari krenu kućama- dodao je Tomić.

Ovaj turnir je inače organizovao Međunarodni olimpijski komitet, a ne Svjetska bokserska asocijacija koja je suspendovana.

-Zaista ne znam razlog zašto nisu odgodili takmičenje kad su tad većinom bila otkazana. Ovako su u rizik doveli 400 takmičara i preko 200 članova delegacija a na kraju su Olimpijske igre pomerene-ističe Tomić.

O nastavku takmičenja se još uopšte ne razmišlja, a već je sad jasno da nastavka turnira u aprilu neće biti, kao i da se neće održati svjetske kvalifikacije planirane za maj u Parizu.

-Vidimo i sami kakva je situacija i jasno je da kvalifikacija neće biti posebno ne u ovim terminima. Mislim da je glavna borba sa virusom i tek kad nju dobijemo onda možemo da se vratimo svojim obavezama i boksu. Tek kad sve bude bezbjedno onda treba da se nastave takmičenja-dodao je Tomić

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име