Bojan Savić, novoimenovani sekretar Gradskog odbora SNSD Bijeljina
Savjetnik predsjednika Republike Srpske Bojan Savić poručio je njemačkom državljaninu i obožavatelju nacističke Njemačke Kristijanu Šmitu da je posljednja osoba na svijetu koja ima pravo da uopšte spominje 9. januar – Dan Republike Srpske.

– Političar u pokušaju, prepoznatljiv po Hitlerovskim gestikulacijama, čija je neslavna karijera obilježena samo skandalima, sada bi da traži od Srba da se odreknu svoje slavne istorije. Za razliku od fašističke Njemačke, srpski narod je u Drugom svjetskom ratu bio na strani antifašista i borbe protiv najvećeg zla i pošasti 20. vijeka – nacizma, čiji je Šmit, očigledno, pristalica – istakao je Savić u izjavi za Srnu.

On je rekao da Šmit ima bar malo obraza i časti odrekao bi se sramne prošlosti onih koje bi da rehabilituje, poput nacističkog pilota Vernera Moldersa, jedne od poznatih ličnosti „Trećeg rajha“, kako bi pod stare dane obrisao dio ljage sa svoga imena.

– Poznato je da je Molders izgradio karijeru kao vjerna karika u nacionalsocijalističkom lancu i da je kao pilot učestvovao u nacističkom bombardovanju Londona i Denkerka. To je osoba za čiju rehabilitaciju se zalagao Kristijan Šmit. Šta onda mi, Srbi, da očekujemo od takvog srbomrsca kao što je Šmita!? Možda sprema ‘žute trake’ svima u Republici Srpskoj zato što ćemo slaviti njen rođendan!? – upitao je Savić.

On je poručio Šmitu da će 9. januara, dan kada je 1992. godine stvorena Republika Srpska, svi Srbi, kao i svake godine, obilježite časno, dostojanstveno i ponosno, svidjelo se to njemu ili ne.

– Zahvaljujući Šmitu, 9. januar 2024. godine biće obilježen još ljepše, jače i dostojanstvenije, jer naš ponos će nas natjerati da mu damo jedinstven odgovor na njegovu histeriju u vezi sa tim slavnim datumom u istoriji srpskog naroda. Čekamo i njega da nam se pridruži na svečanosti, a ako mu je taj datum toliko mrzak, zna gdje će nas naći pa neka naredi da nas sve pohapse. Biće nam čast i zadovoljstvo, ali 9. januar će se slaviti zauvijek, jer je i Srpska vječna – istakao je Savić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име