Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Bojan Savić izjavio je za Srnu da najviši zvaničnici PDP-a, stranke koja je u rasulu, svaki dan izlaze u javnost i mole predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i zvaničnike SNSD-a da se dobrovoljno povuku sa vlasti, jer ovi znaju da na drugačiji način ne mogu nikako da se dočepaju toliko željene vlasti.

Na pitanje da prokomentariše izjavu šefa poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Igora Crnatka da, kako kaže, Dodik i SNSD moraju da se povuku sa vlasti, Savić je odgovorio da je to ponižavajuća izjava za cijelu partiju, te da u toj izjavi fali i nastavak rečenice: “Vi se povucite, da bi mi došli na vlast, jer vas očigledno ne možemo pobijediti”.

“Sa jedne strane, jadno je i bijedno to decenijsko kukanje zvaničnika PDP-a i molećive izjave upućene SNSD-u i predsjedniku Dodiku da se povučemo sa vlasti, a sa druge strane su smiješne. Razumijem njihovu ozlojeđenost jer su decenijama opozicija, ali žalosno je što su u stvari opozicija Srpskoj, a ne vlasti.

Jasno je i pticama na grani da ih narod ne želi, zato ih i ne bira na izborima, jer niko nema kratko pamćenje i svi se dobro sjećaju kada su oni nekada, prije 20 godina, bili vlast da je iza njih ostala pustoš u svakom smislu – i finanijskom, i razvojnom i infrastrukturnom”, naglasio je Savić.

On je ocijenio da je još jadnije kada o navodnoj izolaciji Republike Srpske i navodno teškoj finansijskoj situaciji govori Crnadak koji će u srpskom narodu ostati upamćen kao ministar inostranih poslova u Savjetu ministara koji je na tu poziciju došao mimo volje birača i koji je mandat “potrošio” u avionu i po aerodromima širom svijeta uživajući u potpunom komforu, a da ništa dobro nije uradio za Srpsku i srpski narod.

Gdje god je otišao ne samo da se nije borio za Republiku Srpsku i njene interese, već je na tim ‘turističkim’ putovanjima pričao najgore stvari o tadašnjem rukovodstvu Republike Srpske, dok se njegov počasni predsjednik Mladen Ivanić javno hvalio po federalnim medijima šta je sve uradio protiv Srpske i koje nadležnosti je prenio na nivo BiH”, podsjetio je Savić.

On je poručio Crnatku da mu je bolje da ćuti, jer u 10 izbornih procesa Milorad Dodik i SNSD su dobili ubjedljivu podršku svojih birača u Republici Srpskoj, za razliku od njih koji su otvarali šampanjac slaveći ubjedljivi poraz.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: noviglas.info/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име