BOBAN JOVIČEVIĆ, DEMOS: Nije važno samo ukazati na problem, važno je i ponuditi rješenje (foto)

Datum:

Share post:

Odbornik u Skupštini Grada Bijeljina i član Gradskog odbora DEMOS Bijeljina Boban Jovičević u razgovoru za Dešavanja u Bijeljini, osvrnuo se na to kakva je prethodna godina bila za Bijeljinu i Semberiju, po čemu će je pamtiti / zaboraviti na privatnom i poslovnom planu, ali i kakva su mu očekivanja od Nove 2023. godine.

Kakva je, po Vašoj ocjeni, bila 2022. godina za Bijeljinu i Semberiju?
2022.godina je za mene lično bila uspješna u privatnom, poslovnom i političkom smislu, a u nekom globalnom smislu, prije svega za građane Bijeljine i Republike Srpske, veoma teška i izazovna zbog aktuelne krize u Ukrajini, koja svojim negativnim efektima nije zaobišla ni naš narod.

Po čemu ćete je pamtiti?
Prethodnu godinu ću pamtiti po svemu što je dobro jer sam po prirodi optimista, ali prije svega po tome što sam po drugi put postao ujak.

Šta biste najradije zaboravili iz godine za nama?
U godini za nama bih najradije zaboravio politička previranja na političkoj sceni Republike Srpske i veliki pritisak od strane pojedinih prozapadnih agentura i politički partija na sam suverenitet Republike Srpske, koji je zahvaljujući narodu i aktuelnoj vlasti u Republici Srpskoj ostao samo pusti pokušaj urušavanja onog što je velikim naporima i životima stvoreno i dato našem narodu na upravljanje i uživanje.

Šta ste sve uradili u ovoj godini i na šta ste najponosniji?
U 2022. godini kroz odborničko djelovanje nastojao sam da moje kritike budu opravdane i konstruktivne. Predlagao sam ono što može biti realizovano i što doprinosi poboljšanju uslova života svih stanovnika. Kao primjer navodim dvije inicijative koje su bitne za dio Semberije u kojem živim, a tiču se izgradnje pješačko – biciklističke staze od Dvorova do Balatuna i asfaltiranje dionice puta „Topolica“ i posebno sam ponosan da su na moj prijedlog u budžet grada za 2023.godinu uvrštena sredstva za izgradnju pomenute staze.

Kao odbornik u Skupštini Grada Bijeljina, šta konkretno najviše zamjerate Gradonačelniku Bijeljine?
Odbornik mora da ima odgovornost prema biračima koji su mu ukazali povjerenje. Zato nastojim da osluškujem potrebe svojih sugrađana i njihove probleme delegiram Skupštini grada kako bi se što prije riješili. Nije važno samo ukazati na problem, važno je i ponuditi rješenje. Smatram da je skupštinska većina „Dogovor za Bijeljinu“, u 2022. godini radila kosntruktivno i ozbiljno. Želimo razvojni budžet grada a ne potrošački. To, nažalost, gradonačelnik ili ne vidi ili neće i zato je došlo do stagnacije u razvoju Grada Bijeljina.

Šta je potrebno da situacija u Bijeljini bude povoljnija u narednoj godini?
Vjerujem da uz podršku nadležnih iz svih nivoa vlasti i malo dobre volje možemo mnogo toga učiniti. Vjerujem da Semberija, bogata i prebogata, ima odlične potencijale i resusre. Smatram da su vrijedni, topli, gostoljubi ljudi njen najveći resurs. I vjerujem da možemo izgraditi bolje sutra za našu djecu. Zato apelujem na Gradsku upravu na čelu sa prvim čovjekom grada da počne da radi konkretno a kad kažem to mislim prije svega na stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta i stvaranje uslova za proširenje industrijskih zona kako bi se privukli strani i domaći investitori i stvorila prilika za nova radna mjesta.

Kakve su Vaše želje za 2023. godinu?
U 2023. godini sebi, svojoj porodici, kumovima, prijateljima, saradnicima i svim sugrađanima želim puno zdravlja, sreće i uspjeha i zajedničke sloge oko odbrane interesa Republike Srpske i našeg naroda.

Vrijeme je praznika, ostaje više vremena za porodicu i drage ljude, kako ćete provesti novogodišnje praznike?
Novogodišnje i Božićne praznike sam proveo i provešću u krugu porodice i prijatelja, koji su najveći oslonac i podrška u svakom smislu. Smatram da se u poslu može biti uspješan, ali ono najvažnije se ipak nosi iz kuće, nasljeđuje od predaka i ostavlja budućim pokolenjima.

Sa novom godinom često idu i nove odluke, koja je Vaša, na ličnom i privatnom planu?
Nova godina donosi i zahtjeva nove odluke u svakom smislu te riječi, ali ono što je najbitnija odluka i izazov, da u svim vremenima koja dolaze najteže i najvažnije je ostati čovjek. Zato ne želim da mnogo obećavam, ali ću kao i prethodnih i u idućoj godini, prednost dati djelima a ne riječima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva (foto)

Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva Fudbaleri Zvijezde 09 juče su zabilježili veoma...

MILIČEVIĆ: Na putu smo da obezbijedimo da na izbore izađemo kao Srpska demokratska stranka

Saopštenje za javnost SDS RS prenosimo u  cjelosti: SDS je na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak...

CACANOVIĆ: Čestitam OK ’’Radnik’’ Bijeljina – političari da se više ne reklamiraju preko sporta

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine su odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sportski uspjeh im je preko svog...

DODIK: Rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena, definitivno će sahraniti BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena u Generalnoj skupštini UN,...