Blagajnik Lutrije BiH prevario invalida za dobitni listić "Binga"

Datum:

Share post:

Kantonalni sud u Novom Travniku donio je presudu kojom je Osmana Imamovića iz Busovače osudio na godinu zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

On je proglašen krivim da je 31. maja 2016. godine, kao blagajnik u poslovnici Lutrije BiH u TC Fis u Vitezu, pokušao prevariti stopostotnog invalida Franju Jurčevića, koji je došao u njegovu poslovnicu  kako bi izvršio provjeru dobitka i predao mu potvrdu o uplati za TV Bingo.
 

Kako je navedeno u presudi, kada je izvršio provjeru listića potvrde o uplati i ustanovio da se radi o dobitnom listiću Bingo Plus u iznosu od 93.000 KM, postupio je tako što nije oštećenom Jurčević Franji saopštio da je listić dobitni i da se treba javiti u sjedište priređivača Lutrije BIH radi isplate dobitka Bingo Plus, već je u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist navedeni listić potvrde o uplati zadržao za sebe.

Oštećenom je saopštio da listić nije dobitni, pa u namjeri da izvrši naplatu dobitka, a znajući da kao uposlenik Lutrije BiH ne može izvršiti naplatu dobitka Bingo Plus sa šest pogodaka u sjedištu priređivača, dobitni listić je predao svojoj sestri.

TESTNA REKLAMA

Ona je, međutim, umjesto da izvrši naplatu, listić predala službenoj osobi u Policijskoj stanici Fojnica, nakon čega je listić o potvrdi uplate TV Binga vraćen oštećenom Jurčeviću.

"Optuženi je, kao odgovorna osoba iskorištavanjem službenog položaja pokušao pribaviti imovinsku korist u iznosu preko 50.000 KM, čime je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja", navedeno je u presudi.

Osim kazne zatvora, optuženi je dužan i da nadoknadi troškove krivičnog postupka.

Oštećena Lutrija BiH d.o.o. Sarajevo se sa imovinsko pravnim zahtjevom za naknadu štete upućuje na parnični postupak u cijelosti.

Izvor: faktor.ba

 
 
 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...