BJELICA: Zabrana skupa – jasna poruka da Srbi u Sarajevu nisu bezbjedni

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je da je bilo za očekivati da sarajevska policija zabrani održavanje protesta Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH, planiranog za sutra ispred Suda i Tužilaštva BiH, ali da su time poslali jasnu poruku da Srbi u Sarajevu nisu bezbjedni.

– Vjerovatno je procijenjeno da je skup rizičan, samim tim je odluka očekivana. Ali i to šalje jasnu poruku. Srbi u Sarajevu nisu bezbjedni i niko im od 1992. do danas ne garantuje bezbjednost – ocijenio je Bjelica u izjavi Srni.

On je napomenuo da je i kralj Stefan Tvrtko u Sarajevo „stigao pod velom noći“, sa natpisom netačnim jednako kao što je i onaj na Kazanima, što jasno govori o namjeri Bošnjaka da falsifikuje i srpsku istoriju i događaje iz proteklog rata.

Komentarišući izjavu federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka da sutra neće biti dozvoljeno ni okupljanje Srba na liniji razgraničenja sa FBiH, Bjelica je rekao da su Srbi konstitutivan narod i da, kao i ostali, imaju pravo da ukažu na sve što smatraju da je nepravda i da ugrožava njihov suverenitet.

– Bošnjački političari, ovakvim potezima, kao da se trude da Srbima oduzmu što više ustavom zagarantovanih prava, ne shvatajući da time još više zbijaju redove srpskog nacionalnog korpusa – istakao je Bjelica.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović izjavio je da Srbi, uprkos zabrani, neće odustati od mirnog okupljanja u znak podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora „Službenog glasnika“ Milošu Lukiću protiv kojih je podignuta optužnica, te pozvao Srbe da sutra dođu na linije razgraničenja sa FBiH u svojim opštinama i gradovima i obustave saobraćaj na 30 minuta.

Dešavanja u Bijeljini
izvor: rtrs.tv/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...