Bijeljinski Vodovod poslovao pozitivno (foto)

Datum:

Share post:

AD “Vodovod i kanalizacija” je poslovao pozitivno prošle godine, uprkos negativnom poslovanju prethodnih godina i dugu u iznosu od 1. 610.000 KM.

Povećanja cijene vode na području Grada Bijeljina, za sada neće biti, potvrdili su iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, odnosno, cijena vode ostaje na istom nivou kao i 2020. godine, 1, 17 KM bez PDV-a.

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srpske je dana 14./15. februar 2024.godine uplatilo na račun AD „Vodovod i kanalizacija“ iznos od 200.000KM.

Ministarstvo finansija Srpske uplatilo bijeljinskom Vodovodu 200.000 KM

Menadžment AD „Vodovod i kanalizacija“ još uvijek nema zvaničnu odluku od ministarstva finansija Vlade RS kako i na koji način može sredstva iskoristiti, odnosno, da utroši.

-Preuzimanjem radnih zadataka direktora “Vodovoda i kanlizacije”, 2021. godine, preuzeo sam i negativno poslovanje u iznosu od 1. 610.000  KM, a već naredne, 2022. godine, kao i prošle, 2023. godine, pozitivno smo poslovali za iznos koji prelazi 580. 000 KM. Takođe, naslijedili smo i obaveze od oko 16, 5 miliona KM, a iz sredstava “Vodovoda” smo ih smanjili za tri miliona KM. To smo uspjeli strogom kontrolom nabavki materijala, a posebno vodomjera, na čemo uštedjeli oko million KM”, rekao je vd direktor bijelinskog Vodovoda Dragiša Tanacković.

Takođe u januaru 2024.godine donijeta je odluka da se svim radnicima poveća plata za 200 KM neto. Ovakvim odlukama menadžment „Vodovoda i kanalizacije“ svim radnicima (oko 235 radnika) povećao platu za minimum 300 KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PET MAGAZIN: Odrastanje djece uz mace ima mnoge benefite

Mnogi roditelji dvoume se kada se pomene odrastanje deteta uz ljubimca. Neki su čak i odlučno protiv toga. Međutim, odrastanje deteta...

Instagram uvodi statuse za korisničke profile

Funkcija Notes za ažuriranje statusa biće istaknutija u aplikaciji Instagram. Dosad su Notesi bili vidljivi samo iz inboxa Instagrama,...

AGRO SAVJET: Savjeti za njegu spatifiluma

Sobne biljke dodaju živost i prirodnost svakom prostoru, a među omiljenima je spatifilum, poznat i kao “ženska sreća”....

ELEKTRO BIJELJINA: Sutra radovi u Podrinju

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u utorak 16. aprila 2024. godine, izvoditi radove u TS...