Bijeljinski plesači “Studio Olena“ na festivalu „Prague Fest Info dance 2023“ (foto)

Datum:

Share post:

Protekle nedjelje u Pragu se održao tradicionalni plesni festival „Prague Fest Info dance 2023“ i tom prilikom su se u ovom prelijepom češkom gradu okupili ljubitelji plesa iz cijelog svijeta.

Festival se održava tradicionalno svake godine početkom novembra, a pošto je organizacija na visokom nivou, o čemu govori i dugotrajnost ovog događaja, iz godine u godinu privlači sve veći broj talentovanih plesača iz različitih dijelova svijeta.

Učešće na ovom prestižnom festivalu su uzeli i plesači iz plesnog studija „Studio Olena“ iz Bijeljine. Pripreme za festival su bile jakog inteziteta, što je bilo pokazatelj da su bijeljinski plesači u Prag otišli kako bi bili konkurentni i na takmičenju se borili za najviša odličja.

Nakon takmičarskog dijela su ozvaničeni rezultati i tada je uslijedilo veliko slavlje. Naime, bijeljinski plesni studio „Studio Olena“ je ostvario izvanredan uspjeh osvojivši prvo mjesto u mlađoj kategoriji u grupi klasični balet. Pored toga, Jovana Pikulić, koja je član bijeljinskog plesnog studija, osvojila je prvo mjesto među seniorima u Art kategoriji.

Bijeljinski plesači na festival u Prag su otišli zajedno sa partnerima iz plesnog studija „Olena“ iz Mitrovice, a put su iskoristili da razmjenu iskustava, upoznavanje, izgradnju prijateljstava, a plan je da i u narednom periodu organizuju zajednička putovanja na takmičenja na kojima će pokazati raskošni talenat svojih plesača. Plesači iz Sremske Mitrovice su, takođe, imali izuzetne rezultate, pa je tako Eleonora Jokić Runtić u seniorskoj kategoriji solo otvoreni osvojila drugo mjesto, a ista takmičarka je osvojila i posebnu nagradu „Best Talent Show“, čime je još jednom pokazala o kakvom potencijalu je riječ. Takođe, nastup u juniorskoj kategoriji u solo savremenom plesu imala je talentovana Sara Marin. Ona je tom prilikom ostvarila odličan rezultat plasmanom na sedmo mjesto.

Na osnovu svega navedenog, plesači iz Bijeljine i Sremske Mitrovice su na dostojanstven način predstavili našu regiju i prisutnima stavili do znanja da će, s obzirom na njihovu mladost i raskošni talenat, u narednim godinama igrati značajnu ulogu u oblasti plesa.

U generalnom plasmanu na „Prague Fest Info dance 2023“ festivalu prvo mjesto pripalo je Poljskoj, drugo mjesto osvojila je Ukrajina, a talentovani plesači iz Poljske svojoj zemlji su obezbijedili i treće mjesto.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Udruženje medicinskih sestara i tehničara organizovalo godišnju proslavu – VEČE BIJELIH MANTILA U BIJELJINI (foto, video)

Udruženje medicinskih sestara i tehničara večeras je organizovalo godišnju proslavu u svečanom salonu Exkluziv kojem je prisustvovalo preko...

LOPARE: Maturanti Srednjoškolskog centra ’’Vuk Karadžić’’ defileom obilježili kraj školske godine (foto)

Tradicionalnim defileom ulicama Lopara maturanti Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ obilježili su kraj školske godine i završetak jedne etape...

Petrović održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini te...

Dodik i Kalabuhov razgovarali o političkoj situaciji u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije Igor Kalabuhov razgovarali su danas o političkoj situaciji u...