Rad sa djecom u najranijem uzrastu u sferi ekologije trebao bi uticati da se trajno promijeni njihov odnos prema životnoj sredini, poručio je danas savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić povodom Dana planete Zemlje.

On je rekao novinarima da se broj divljih deponija u Bijeljini neznatno smanjuje, ali i dalje moraju ponovo da čiste neke ranije očišćene lokacije.

„Nadamo se da će rad sa najmlađima u sferi ekologije trajno promijeniti odnos prema životnoj sredini“, naveo je Ostojić i najavio da će u gradu tokom aprila biti zasađeno i 570 sadnica drveća na postojećim i novim lokacijama.

Djeca iz bijeljinskih vrtića okupila su se na gradskom trgu na Dan planete Zemlje, odakle su poručili „Ne budi loš, bacaj smeće u koš“.

Podjelom sadnica cvijeća sugrađanima, ekološkim porukama, crtežima i pjesmicama najmlađi su rekli da žele blistavu, a ne zagađenu planetu.

Okupljanje mališana iz gradskih vrtića dio je akcije „April, mjesec čistoće“ u okviru koje su do sada upotrebom mehanizacije očišćene četiri velike deponije na podruju grada, na kojima se planira i postavljanje video-nadzora.

Direktor gradskog javnog vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović rekao je da je u ekološkoj akciji tokom aprila učestvovalo 800 djece predškolskog uzrasta kako bi stekli znanja i navike očuvanja životne sredine.

Prema njegovim riječima, u Bijeljini i dalje postoji lista čekanja za mjesto u javnom vrtiću sa 180 imena, uprkos stalnom širenju kapaciteta, a za 13. maj je najavio početak rada u novom objektu u naselju „Vuk Karadžić“ gdje će boraviti 45 djece.

„Svi se moramo potruditi da pružimo podršku roditeljima i djeci, da svako dijete u gradu dobije šansu da boravi u predškolskoj ustanovi“, ocijenio je Vujanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име