Bijeljinska Biblioteka danas obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava odobravanjem popusta na godišnju članarinu u visini od 50% (video)

Datum:

Share post:

Bijeljinska Biblioteka „Filip Višnjić“ danas obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava i tim povodom odobrava popust od 50% na godišnju cijenu članarine.

„Svakog 23. aprila Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava odabravanjem popusta od 50% na godišnju cijenu članarine. Danas će svi naši građani na Dječijem odjeljenju moći da se upišu za dvije i po marke, a na odraslom odjeljenju članarina će danas koštati pet maraka za studente, za srednjoškolce, za penzionere i sve građane starije od 65 godina, a za ostale građane koštaće deset maraka. Naša Biblioteka dva puta godišnje odobrava popuste prilikom upisa na godišnju cijenu članarine – ovaj aprilski popust povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava iskoristi nešto manji broj sugrađana, a u novembru, povodom Dana biblioteke, odobravamo 70% popusta pri upisu na godišnju cijenu članarine i taj popust, zaista, mnogo više sugrađana iskoristi“, rekla je direktor Biblioteke Željana Arsenović i dodala da im je izuzetno drago šro sugrađane koriste oba popusta, kao i da koriste sve usluge koje Biblioteka pruža.

Kao i prošle godine, i ove godine su se odlučili da dodijele priznanje „najčitalac“ za osobe koje su najviše knjiga pročitale u prethodnoj godini.

„Danas će četiri korisnika Biblioteke dobiti priznanje „najčitalac“, s obzirom na to da smo korisnike podijelili u četiri kategorije – srednjoškolci (Nemanja Stojanović), studenti (Milan Cvijić), penzioneri (Mira Mićić) i ostali građani (Tanja Lazić). Drago nam je, prije svega, što građani koriste usluge Biblioteke, što dolaze, čitaju, pozajmljuju knjige i koristi sve one ostale usluge koje pružamo. Svakako, najveće zadovoljstvo je kada vidimo ispunjene sale, kada sugrađani dolaze na naše promocije i predavanja koja organizujemo. Svakako da ćemo nastaviti da izdajemo knjige i promovišimo i predstavljamo djela“, istakla je Arsenovićka i dodala:

„Takođe, veliki broj radionica se održava u Biblioteci. Trenutno je u toku besplatan kurs francuskog jezika, sve dječje radionice koje organizujemo su besplatne za sve mališane koji pohađaju u vrtiće. Naravno, naš dječji kutak otvoren je svaki dan, kao i dječje odjeljenje, gdje roditelji mogu da iskoriste priliku i da dođu da podignu određenu literaturu koja je djetetu potrebna. Svakako da dijete može da sjedne u taj kutak da se igra i koristi didaktičke materijale koji mi imamo u tom kutku koji je upravo i namjenjen djeci“, objasnila je Arsenovićka.

Biblioteka treću godinu zaredom organizuje Kulturnu manifestaciju „Dani dječje kulture“ koja će se ove godine održati u periodu od 21. do 23. maja.

„To je manifestacija koja okuplja svu djecu sa područja našeg grada i kroz tu manifestaciju prikazujemo talentovanu i darovitu djecu. Prvog dana Manifestacije predviđeno je otvaranje na platou Biblioteke, naravno, ukoliko to vremenski uslovi dozvole. Svi vrtići sa područja Grada Bijeljina, koji su se prijavili da učestvuju u toj kulturnoj manifestaciji, predstaviće se prigodnim kulturno-umjetničkim programom, gdje ćemo imati priliku da vidimo razne recitacije, glume, dramske prikaze nekih dijela kao i ritmičke Igre. Taj isti dan slijedi nam predstava koju će izvesti učenici Osnovne škole „Sveti Sava“, sutradan nas očekuje gostovanje Jelene Kojović-Tepić koja će uraditi jednu zanimljivu radionicu sa djecom… Posljednjeg dana, kao i prethodnih godina, biće organizovan koncert na platou uz pomoć Gimnazije „Filip Višnić“ i Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“, rekla je Arsenović za Dešavanja u Bijeljini.

Jedna od njihovih redovnih godišnjih aktivnosti jeste i odlazak bibliotekara na Stručni skup Društva bibliotekara Republike Srpske.

„Prošle godine su Grad Bijeljina i naša Biblioteka bili domaćini, a ove godine odlazimo u Prijedor, gdje će naše dvije bibliotekarke predstaviti svoje stručne radove i aktivno učestovati u stručnom skupu poredi ostalih kolega koji odlaze. Svakako da je važno da nastavimo da se stručno osposobljavamo i da ulažemo, prije svega, u svoje kadrove koje imamo da bismo korisnicima pružili što bolje usluge“, zaključila je Arsenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...