Osamnaestogodišnja Sara Kalajdžić iz Bijeljine reprezentativka je Srbije u karateu, sportu kojim se bavi od njene četvrte godine. Prvu medalju osvojila je sa šest godina, a kod kuće čuva ogromnu kolekciju priznanja, odličja, pehara… 

„Samim tim što sam bila mala, kada sam počela da treniram, nisam znala šta je zapravo sport, pogotovo šta je borilačka vještina. Vremenom sam jako zavoljela karate i trudom i velkim odricanjem danas se bavim profesionalno za reprezentaciju Srbije. Nikada me drugi sportovi nisu privlačili, jer, jednostavno, kada se pronađete u nečemu i počnete da stvarate ciljeve ništa vas drugo ne može omesti u tome“, rekla je Kalajdžićeva za portal Dešavanja u Bijeljini.

Na prvo takmičenje otišla je već sa pet godina u Bar, kada nije znala šta je čeka, ni šta da očekuje, ali je imala jako veliku želju i volju.

„U svemu tome jako je bitna podrška porodice, a ja sam uvijek imala veliku podršku. Za uspjeh je bilo potrebno jako puno odricanja, truda… Bilo je tu i suza, ali i smijeha, naravno. Aktuelna sam prvakinja Srbije, imam balkanske medalje, a ove godine sam bila na svojim prvim seniorskim svjetskim ligama. Na tim ligama bude takmičara iz jako puno zemalja i dolaze najbolji takmičari sa dosta iskustva. Ja sam zauzela 5. mjesto i, naravno da ostaje žal za medaljama, ali s obzirom na to da sam bila najmlađa u kategoriji, smatram da je ovo odličan uspjeh“, iskrena je Kalajdžićeva.

Kako kaže, njen uzor je oduvijek bio njen otac koji je trenirao borilačku vještinu, pa joj je zahvaljujući tome najviše pomagao.

„Moj otac se mnogo odricao zbog mene i moje sestre da bismo uspjele. Pored njega, naravno, bila je i mama koja je bila velika podrška svima nama. Moj cilj je, svakako, da ostvarim što bolje rezultate u seniorskoj kategoriji. Mogu da kažem da sam jako ponosna što sam čan reprezentacije Srbije, zemlje koju jako volim. Osećaj se ne može opisati rečima kada stanem na postolje“, rekla je Sara za Dešavanja u Bijeljini.

Iskreno kaže da ostaje žal i tuga što, nažalost, nikada nije imala podršku sredine, jer, kako kaže, „vjerovatno se kod nas najviše gleda politika i ko je u kakvoj poziciji, a ne kakvi ste u tome što radite“, zaključila je Sara.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име