Utakmicom protiv domaćina turnira Partizana u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić” od 18 časova odbojkaši Radnika startuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pred izabranicima Vladimira Miličevića je (ne)moguća misija, plasman u narednu rundu kvalifikacija najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, s obzirom na to da su za rivala pored srpskog, dobili i grčkog šampiona – Olimpijakos. Duel protiv ekipe iz Pireja na programu je već sutra u istom terminu. Da podsjetimo, dvije prvoplasirane ekipe nastavljaju dalje takmičenje u Ligi šampiona, dok se trećeplasirani sastav spušta stepenicu niže u Kup CEV. Dakle kakav god ishod bude u Beogradu, Bijeljinci ostaju u Evropi. Kakvu-takvu šansu za iznenađenje u taboru šampiona BiH vide u prvom duelu protiv “crno-bijelih”, istakli su to i u razgovoru za “Glas Srpske” trener i igrači Radnika.

– U mečeve protiv Partizana i Olimpijakosa ulazimo potpuno rasterećeni, svjesni da smo po kvalitetu lige iz koje dolazimo apsolutni autsajderi. Međutim, to ne znači da nećemo dati sve od sebe da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu. Motivacije neće nedostajati i ovo su utakmice koje je najlakše voditi. Mi našu šansu tražimo u nedovoljnoj neuigranosti ekipe Partizana u odnosu na prethodnu sezonu, ali blagi optimizam baziramo i na sopstvenom kvalitetu. Tarafleks će pokazati gdje smo trenutno u odnosu na najbolje ekipe regiona, a nadam se da ćemo ostaviti srce na terenu i uživati u utakmicama protiv šampiona Srbije i Grčke – rekao je Miličević.

Sa trenerom je saglasan i reprezentativni srednji bloker Miloš Popović.

– Veoma jaki protivnici će biti sa druge strane mreže. Riječ je o ekipama koje su sastavljene od svjetski poznatih imena, naročito tim Olimpijakosa, koji je apsolutni favorit u grupi. Nas to naravno nimalo ne plaši, naprotiv, još više smo motivisani i siguran sam da ćemo dati svoj maksimum da pokušamo obezbijediti prolazak u drugi krug kvalifikacija. Svoju šansu za eventualni prolazak u drugi krug vidimo u prvoj utakmici protiv prvaka Srbije, ekipe Partizana i vjerujem da će upravo ta utakmica odlučiti ko ide dalje u drugi krug. Vjerujem u moje saigrače i nadam se pozitivnom ishodu za nas – istakao je Popović.

Za beogradske mečeve spreman je i ukrajinski tehničar Maksim Donjec. Jedno od najvećih pojačanja Bijeljinaca ističe da je i dobra atmosfera adut najboljeg tima BiH.

– Igraćemo protiv veoma jakih protivnika. Ove ekipe imaju odbojkaške zvijezde, ali mi se naravno ne predajemo i borićemo se do posljednjih lopti na terenu. Atmosfera u našem timu je zaista odlična – zaključio je Donjec.

Janić: Moramo biti ozbiljni

U redovima Partizana ozbiljno su shvatili izazov u kvalifikacijama za Ligu šampiona.  Istakao je to i trener Beograđana Bojan Janić.

– Znate da dve ekipe prolaze dalje, tako da nam je praktično ta prva utakmica kvalifikaciona i moramo da je shvatimo maksimalno ozbiljno. Nažalost, nemamo baš mnogo informacija o ekipi Radnika, jer nemamo ni video-materijal i slično…Probali smo što smo više mogli da skupimo informacija. Sigurno ih nećemo potceniti, trudićemo se da nam energija bude na maksimumu – rekao je Janić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име