BIJELJINAC OSMISLIO aplikaciju za pomoć nemoćnim

Datum:

Share post:

Mladi IT stručnjak iz Bijeljine Uroš Simić, koji živi i radi u Beogradu, osmislio je aplikaciju IsolationApp za pomoć nemoćnim, čiji je cilj da spoji ljude kojima je potrebna pomoć, posebno tokom izolacionog perioda, i ljude koji su spremni da im pomognu.

– Na ideju za ovakvu aplikaciju došao sam jer i sam spadam u rizičnu grupu stanovnika, te mi je kretanje veoma ograničeno i ne smijem da se izlažem riziku. Cijelu infrastrukturu, server, aplikaciju i dizajn sam razvio sam za tri dana ali i dalje radim na održavanju i dodavanju novih stvari. Iako imam stalan posao, na ovoj aplikaciji radim van radnog vremena, kao dodatni posao – rekao je Simić za Novosti.

Pošto je, kaže on, aplikaciju "sklopio" za veoma kratak period, prirodno je da ima neke nedostatke i propuste, te da mu veoma znači kada mu se ljudi jave i ukažu na potencijalni problem ili predlože neko poboljšanje.

Aplikacija ima mapu na kojoj korisnik može da označi gdje se nalazi i šta mu je potrebno /crvenim markerom/ ili kakvu vrstu pomoći može da ponudi /plavim markerom/.

Sigurnost ličnih podataka ima poseban fokus, tako da postoje bezbjednosni mehanizmi koji čuvaju privatnost korisnika.

Cijeli sistem je optimizovan za većinu zemalja u svijetu, tako da podaci koji se učitavaju su prilagođeni i obrađeni samo za zemlju u kojoj se nalazite. Većina korisnika je trenutno iz Srbije ali postoje korisnici i u drugim zemljama.

"Aplikaciji su se priključili Savez udruženja psihoterapeuta Srbije kao i udruženja Animal Reskju Srbija. Sada je moguće da potražite stručnu psihološku pomoć na mapi, besplatno, na teritoriji Srbije. Takođe, Animal Reskju Srbija će vam vrlo rado izaći u susret i prošetati kućnog ljubimca umjesto vas ili nahraniti napuštene životinje", pojasnio je mladi IT stručnjak Uroš Simić.

Do sada je za svoju aplikaciju dobio mnogo pohvala kako iz Srbije tako i iz inostranstva, ali Simić skromno kaže da je srećan da može pomoći u ovo teško vrijeme.

Aplikacija je dostupna za android na Play Store

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: infobijeljina.com

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...