BIJELJINAC OSMISLIO aplikaciju za pomoć nemoćnim

Datum:

Share post:

Mladi IT stručnjak iz Bijeljine Uroš Simić, koji živi i radi u Beogradu, osmislio je aplikaciju IsolationApp za pomoć nemoćnim, čiji je cilj da spoji ljude kojima je potrebna pomoć, posebno tokom izolacionog perioda, i ljude koji su spremni da im pomognu.

– Na ideju za ovakvu aplikaciju došao sam jer i sam spadam u rizičnu grupu stanovnika, te mi je kretanje veoma ograničeno i ne smijem da se izlažem riziku. Cijelu infrastrukturu, server, aplikaciju i dizajn sam razvio sam za tri dana ali i dalje radim na održavanju i dodavanju novih stvari. Iako imam stalan posao, na ovoj aplikaciji radim van radnog vremena, kao dodatni posao – rekao je Simić za Novosti.

Pošto je, kaže on, aplikaciju "sklopio" za veoma kratak period, prirodno je da ima neke nedostatke i propuste, te da mu veoma znači kada mu se ljudi jave i ukažu na potencijalni problem ili predlože neko poboljšanje.

Aplikacija ima mapu na kojoj korisnik može da označi gdje se nalazi i šta mu je potrebno /crvenim markerom/ ili kakvu vrstu pomoći može da ponudi /plavim markerom/.

Sigurnost ličnih podataka ima poseban fokus, tako da postoje bezbjednosni mehanizmi koji čuvaju privatnost korisnika.

Cijeli sistem je optimizovan za većinu zemalja u svijetu, tako da podaci koji se učitavaju su prilagođeni i obrađeni samo za zemlju u kojoj se nalazite. Većina korisnika je trenutno iz Srbije ali postoje korisnici i u drugim zemljama.

"Aplikaciji su se priključili Savez udruženja psihoterapeuta Srbije kao i udruženja Animal Reskju Srbija. Sada je moguće da potražite stručnu psihološku pomoć na mapi, besplatno, na teritoriji Srbije. Takođe, Animal Reskju Srbija će vam vrlo rado izaći u susret i prošetati kućnog ljubimca umjesto vas ili nahraniti napuštene životinje", pojasnio je mladi IT stručnjak Uroš Simić.

Do sada je za svoju aplikaciju dobio mnogo pohvala kako iz Srbije tako i iz inostranstva, ali Simić skromno kaže da je srećan da može pomoći u ovo teško vrijeme.

Aplikacija je dostupna za android na Play Store

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: infobijeljina.com

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...