Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike Srpske Banjaluka. Tekst i režiju za predstavu “Hrkači” potpisuje Nikola Pejaković, režiju Andrea Ada Lazić, a igraju Nikolina Friganović, Miljka Brđanin, LJubiša Savanović i Danilo Kerkez.

Predstava “Veliki talas” na repertoaru je bila 28. marta, za koju tekst potpisuje Igor Amadei, a režiju Nenad Gvozdenović. Igraju Ljiljana Stjepanović, Lana Karaklajić, Pavle Pekić, Tanja Bošković, Rade Marković i Stevan Piale.

U srijedu, publika u Bijeljini imala je priliku da gleda predstavu “Šta je sobar video” Agencije “Scena” iz Beograda na tekst Džo Ortana i režiju Srđana Karanovića. Igraju: Ivana Dudić, Brankica Sebastijanović, Stefan Radonjić, Jelisaveta Karaksić, Dušan Matejević i Bogdan Bogdanović.

Predstava “Šećer je sitan, osim kad je kocka” Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke na repertoaru je bila 30. marta, čiji tekst i režiju potpisuje Nikola Pejaković. U predstavi igraju Velimir Blanić, Ljubiša Savanović, Aleksandra Spasojević i Miljka Brđanin.

Završno veče bilo je rezervisano za predstavu “Sportsko srce” beogradskog “Zvezdara teatra”. Predstava je rađena na tekst Đorđa Milosavljevića i režiju Milana Karadžića. U predstavi igraju Mima Karadžić, Nela Mihajlović, Aleksandar Đurića, Nina Nešković i Nikola Šurbanović.

Tročlani žiri u sastavu: Dušan Tuzlančić, Jovan Gajić i Sonja Spivak, odlučili su da nagradu za najbolju predstavu dobiju „Hrkači“, da je najbolja glumica Nikolina Friganović, a najbolji glumac Mima Karadžić

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име